Розділ Події

До дітей переселенців Ізяславської громади завітали «Олені Святого Миколая»

Автор 05 лютого 2023, 21:39

У суботу, 4 лютого, несподівано для дітвори переселенців, котрі наразі знайшли прихисток на Ізяславщині, завітали «Олені Святого Миколая» (громадська організація «Всеукраїнське Об’єднання «Українські рубежі»), щоб подарувати їм святкове диво.

День Святого Миколая є одним із найулюбленіших усіма дітьми свят. Дітвора щиро вірить у Святого Миколая, із нетерпінням чекає його приходу, пише йому листи із своїми заповітними побажаннями. Проте, на жаль, вже дев’ятий рік російський окупант підступно та безжально знищує все живе і неживе на території України. Та все ж війна й усі виклики сьогодення не повинні забирати у дітей дитинство й те очікування свят, сповнених казки. Святий Миколай, як ніколи, намагається, прийти до всіх дітей, аби навіть в умовах війни подарувати їм крихту радості та щастя, змусити їх усміхнутися і повірити в диво. Та й дитячі мрії мають збуватися, особливо мрії тих дітей, які знають про війну не з екранів телевізорів.

Віра дітей у диво та добро є найкращим дарунком від Миколая, тож помічники Чудотворця - «олені» дбають, аби малеча внутрішньо-переміщених осіб не втрачала її ніколи. А щоб диво сталося, напередодні "олені" зібрали дитячі листи із їхніми заповітними мріями та спробували втілити їх в реальність. Ці листи неможливо було читати без сліз, бо жодна дитина не має знати, що таке війна. Не має думати про неї, коли пише про свої мрії…

Культурно-розважальний захід відбувся у приміщенні Ізяславського будинку творчості дітей та юнацтва. Це було неймовірне свято радощів та розваг. У залі лунав дзвінкий дитячий сміх, панувала атмосфера тепла, затишку, радості. Усі юні учасники отримали гарний настрій, приємні та незабутні враження.

Завершилися святкові події, як і має бути, здійсненням мрій, зазначених у листах дітвори. Серед «замовлень» - щоб тато повернувся додому, «броніки» для наших захисників, довгоочікувана перемога для України, а також… теплий одяг, нові олівці, пластилін, машинка…. Чудотворець разом із своїми помічниками - «оленями» та благодійниками (небайдужі українці та іноземці) спробували виконати деякі дитячі бажання.

Немає нічого більш приємного, ніж посмішки на дитячих обличчях. У цей день дітвора ще раз переконалась, що дива трапляються. Сподіваємось, що незабаром справдиться ще одне чудо – ця кривава війна з окупантами нарешті закінчиться і неодмінно нашою Перемогою.

Ізяславська міська рада

Останнє редагування 05 лютого 2023, 21:48
0
репостів
0
репостів