У Шепетівській ЗОШ №3 стартував інституційний аудит Державної служби якості освіти України

Автор 06 травня 2021, 12:03

До закладу освіти прибули керівники управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області, зокрема начальник управління Валерій Олійник, Шепетівський міський голова Віталій Бузиль та заступниця очільника міста Галина Безкоровайна.

Інституційний аудит – це зовнішнє оцінювання діяльності школи, що базується на ґрунтовному вивченні освітніх та управлінських процесів, внутрішньої системи забезпечення якості освіти. Аудит покликаний допомогти школам стати більш якісними й надалі сформувати та підтримувати культуру якості освіти, що базується на прозорості, інноваційності та партнерстві учасників освітнього процесу.

182812338 2103169833172120 7689037306454654380 n

Як стверджують самі фахівці Управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області — головна мета — бути почутими кожним керівником закладу освіти. Без цього неможливі кроки з розвитку внутрішньої системи якості освіти сучасної школи.

У рамках співпраці з керівниками закладів освіти, управлінням Служби проводяться семінари та зустрічі з директорами шкіл та їх заступниками (в тому числі і в онлайн-режимі), які спрямовані полегшити шляхи розвитку внутрішньої системи якості освіти школи та вказати основні вектори проведення інституційних аудитів.

183061107 2103169839838786 2909367926770077610 n

На етапі візиту до школи, в рамках аудиту, буде оцінено освітнє середовище (наскільки безпечно та комфортно у школі, як організоване харчування, чи вистачає необхідного для навчання обладнання, кабінетів тощо); систему оцінювання здобувачів освіти (як оцінюють навчальні досягнення учнів, наскільки система оцінювання прозора та зрозуміла); педагогічну діяльність (якість викладацької діяльності, професійний розвиток педагогів, налагодженість співпраці між учасниками освітнього процесу); управлінські процеси (наскільки управлінські рішення сприяють забезпеченню та постійному вдосконаленню якості освітньої діяльності, наскільки ефективна внутрішня система забезпечення якості освіти тощо).

У підсумку адміністрація школи отримає поради ліквідації недоліків, якщо такі будуть виявлені, та вдосконалення й оптимізації ключових вищезгаданих напрямків діяльності закладу.

«Ми спрямовуємо діяльність закладів освіти в напрямку розвитку, а не функціонування. Кожен заклад освіти повинен мати своє авторське обличчя і повноцінно виконувати місію, покладену на нього державою. І в цьому Шепетівські навчальні заклади однозначно з року в рік досягають нових успіхів. Соціалізація дітей та щасливе дитинство — головна самоціль», — коментує Галина Безкоровайна, заступник Шепетівського міського голови.

Пресслужба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів