Засідання медичної ради Шепетівського району

Автор 03 лютого 2012, 00:00

Нещодавно в Шепетівській ЦРЛ відбулось розширене, за участю середніх медичних працівників, засідання медичної ради з єдиним питання порядку денного: "Про підсумки роботи лікувально-профілактичних закладів району за 2011 рік і завдання на 2012 рік". У роботі медичної ради брали участь заступник голови державної районної адміністрації з гуманітарних питань Лінник Ю.В. та директор Шепетівської районної виконавчої дирекції фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Гаврилюк В.І.

З аналізом роботи закладів охорони здоров'я району перед присутніми виступив головний лікар Шепетівського району Поліщук В.М. В своїй доповіді він детально зупинився на основних (переважно рейтингових) показниках роботи у порівнянні їх із минулим роком і обласними показниками, зауваживши, що із 43 показників 14 залишилось на торішньому рівні, 18 покращилось, 11 погіршилось. А це значить, що медична служба району, як і вторік, показала найкращий в області середньоарифметичний рейтинговий результат.

Особливу увагу головний лікар приділив реформуванню галузі, інформувавши присутніх про здійснені в цьому напрямку протягом минулого року заходів:

  • створення на базі поліклініки ЦРЛ Центру первинної медико-санітарної допомоги;- реорганізація Михайлючської ДЛ в АЗП-СМ з відділенням швидкої медичної допомоги;
  • відділення швидкої та невідкладної допомоги реорганізовано у відділення швидкої допомоги, а приймальне відділення ЦРЛ реорганізоване у відділення невідкладної медичної допомоги;
  • перепрофільовано 30 різнопрофільних ліжок Грицівської РЛ на 30 терапевтичних;- створено нову АЗП-СМ у с. Сульжин;
  • реорганізовано ФП с. В. Рішнівка у АЗП-СМ;
  • 6 фельдшерських пунктів перепрофільовано в ППХ (пункти прийому хворих).

В результаті оптимізації медичної галузі району протягом 2011 р. було зекономлено 666,3 тис. грн. бюджетних коштів. Не оминув увагою в своєму виступі головний лікар і роботу з покращення матеріально-технічної бази медичних закладів району.Так, протягом року, в закладах охорони здоров'я проведено ремонтних робіт на загальну суму 678300 грн., із яких 373800 грн. витрачено на проведення ремонтів у ЦРЛ, а 304500 грн. - в сільських закладах. Протягом року було придбано медичного обладнання і апаратури на суму 1370256 грн., при цьому головний лікар зауважив, що завдяки районній та обласній державним адміністраціям уже в січні поточного року лікарня отримала стаціонарний флюорограф та автомобіль швидкої медичної допомоги.

Аналізували діяльність лікувально - профілактичних закладів району також заступники головного лікаря та районні спеціалісти. Присутня на засіданні медичної ради Гаврилюк В.І. у своєму виступі подякувала всім лікарям за тісну співпрацю із фондом соціального страхування і наголосила, що завдяки такій співпраці в районі значно покращився показник днів працевтрат із розрахунку на 100 працюючих і становить 113 днів, а це дуже гарний показник.

Звернувся до присутніх і заступник голови державної районної адміністрації Лінник Ю.В., який наголосив на незворотності реформування медичної галузі, підкресливши що цей процес знаходиться під постійним контролем обласної адміністрації. Відповідаючи на звернення районного фтизіатра сказав, що уже 1 лютого в районній адміністрації буде розглядатись питання фінансування соціальних пайків для хворих на туберкульоз. Доповідач звернув увагу посадових осіб на необхідність більш ефективного використання пересувного флюорографа для раннього виявлення хворих на туберкульоз, підкресливши, що в адміністрації уже підготовлено розпорядження про посилення персональної відповідальності сільських голів за флюорографічне обстеження населення підпорядкованих їм населених пунктів. Лінник Ю.В. зауважив також, що в адміністрації вивчаються можливості придбання ще одного автомобіля швидкої допомоги.

Виступаючи із заключним словом Поліщук В.М. подякував всіх присутніх за роботу та висловив сподівання, що і в 2012 р. медичні працівники спрацюють не гірше, адже ситуацію із 11- ма рейтинговими показниками необхідно виправляти. Головний лікар окреслив і найважливіші завдання, що стоять перед медичними працівниками району:

  1. Продовження роботи з реформування галузі.
  2. Подальше покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я.
  3. Створення нейрохірургічних ліжок в хірургічному відділенні.
  4. Впровадження операцій із пересадки кульшевих суглобів у травматологічному відділенні.
  5. Відкриття цитологічної лабораторії.
  6. Найприорітетніше завдання - завершення будівництва корпусу "Охматдит" для розміщення акушерсько-гінекологічного та дитячого відділень, дитячої і жіночої консультації. 
0
репостів
0
репостів