Розділ Культура

У Ленковецькій громаді пройшов традиційний фестиваль «Ой, радуйся, земле»

Автор 21 січня 2020, 11:52

17 січня у Ленковецькій громаді пройшов традиційний щорічний фестиваль «Ой, радуйся, земле».

Цьогоріч колядники з сіл Ленковецької ОТГ з’їхалися до Чотирбок, щоб своїми віншуваннями ще раз прославити народження Ісуса Христа.

Вже традиційно захід розпочався різдвяною ходою селом і завершився на майданчику біля будинку культури з новорічною красунею ялинкою та Вертепом. Чотирбоківчани зустрічали колядників з Лавриновець, Сульжина, Коськова, Ленковець, Мокієвець, Білополя, Пиляїв, В.Рішнівки. Які тільки колядки та щедрівки не звучали того дня! І колишні, і сучасні, веселі, святкові, з віншуваннями та побажаннями. Всі прославляли народження Ісуса Христа, який приніс на землю любов і мир в душі вірян.

Окрасою свята були колядки та віншування від хору чесних отців української православної церкви.

Щирими словами подяки та найкращих привітань до учасників фестивалю звернулись заступник сільського голови Олена Волошина, в.о. старости села Чотирбоки Микола Костюк, настоятель місцевого храму отець Олександр.

На Різдво Христове - ангели співають, люди радіють, прославляючи Спасителя. В це світле свято оживає у серцях надія, прокидається любов і милосердя, добром і благодаттю наповнюється кожна оселя.

Здавна на Різдво в Україні накриваються багаті столи, а колядників щедро пригощають. Не відійшли від традиції і в Чотирбоках, гості смакували юшкою та кашею, яку приготувала Лідія Іванівна Костюк та смачненькими пиріжками від Марії Іванівни Пахар.

За інформацією Ленковецької
об'єднаної територіальної громади

0
репостів
0
репостів