Розділ Культура

Петро Столтис презентував свою книгу "370 днів у камуфляжі"

Автор 25 січня 2017, 20:40
24 січня 2017 року в приміщенні музею Миколи Островського відбулася презентація книги «370 днів у камуфляжі», демобілізованого військового із Здолбунова Петра Олеговича Солтиса.

Петро Олегович борець ще з юності, брав участь в обох Майданах. Тому, коли розпочались запеклі бої на Сході України, не вагаючись пішов захищати Батьківщину. Пішов добровольцем, із першого дня почав вести військовий щоденник, де описував події які відбувалися.

Ознайомившись з книгою, переконуєшся, що автор чесна та відкрита людина. Книга у шести розділах розповідає про військову підготовку дивізіону, воєнні дії на Сході України та моральний та фізичний стан бійців, які повертаються додому з війни. А ще – прагнення показати воєнні реалії без прикрас та вигадок.

Пан Солтис презентував свою книгу, розповідаючи про події, які внесли корективи в його життя, про свої відчуття та фронтові будні. Відповідав на запитання. Разом із Лідією Денисівною Юхимович згадали події з книги, зокрема його відповідальну посаду та святкування 50-річчя.

Потім був перегляд документального фільму військових буднів Окремої Артилерійської 44 бригади.

Голова ГО «Шепетівська спілка учасників бойових дій в зоні АТО» Андрій Кондратюк, а ще він товариш і побратим Петра Олеговича, розповів про створення 44 бригади та історію створення герба та прапора бригади.

Героїв, які загинули, вшанували хвилиною мовчання.

Прикрасою заходу були музичні номери у виконанні працівників Шепетівського районного будинку культури.

Шепетівська центральна районна бібліотека організувала вечір та виставку – інсталяцію «Тобі Україно моя, і перший мій подих, і подих останній…». Читачі юнаки – студенти професійного ліцею зустрілись на спілкування із «Живою книгою».  Юнаки вбирали з жадібністю ті відверті та правдиві слова та поради, які доносив їм наш автор.

Пан Солтис ділився своїм баченням про події в зоні АТО, давав батьківські поради та ділився рецептом, як вижити на війні. Захід закінчився, але студенти ще довго згуртувавшись біля Петра Олеговича, слухали його, періодично задавали питання.

За матеріалами Шепетівської ЦРБ та музею М. Островського 
Останнє редагування 25 січня 2017, 21:25
0
репостів
0
репостів