У Чотирбоках чоловік напідпитку заліз до чужої хати та вкрав гроші

Автор 16 вересня 2020, 18:52

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким раніше судимого за злочини проти власності жителя Шепетівського району визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, поєднане з проникненням у житло) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

Обраний відносно обвинуваченого запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання продовжено на 60 днів до 14 листопада 2020 року включно.

Цивільний позов задоволено повністю.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого на користь потерпілого 1700 гривень у відшкодування завданої злочином шкоди.

Згідно з вироком суду, 29 червня 2020 року обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, через незамкнену хвіртку зайшов на подвір’я домоволодіння потерпілого в селі Чотирбоки Шепетівського району. Переконавшись, що власника будинку немає вдома, за допомогою металевого ріжкового ключа, якого знайшов на подвір’ї домоволодіння, зірвав металеву скобу кріплення навісного замка на лутці вхідних дверей та таким способом проник у приміщення житлового будинку, в якому таємно викрав грошові кошти в сумі 1700 гривень, спричинивши потерпілому майнової шкоди на вказану суму. З викраденими грошима чоловік покинув місце вчинення злочину та витратив їх на власні потреби.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні злочину при вищенаведених обставинах визнав повністю, не заперечував фактичних обставин справи та правової кваліфікації вчиненого діяння, розкаявся у скоєному.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду

Останнє редагування 16 вересня 2020, 19:02
0
репостів
0
репостів