Внаслідок активної протидії РЕБ над Хмельниччиною знешкоджено 2 російських безпілотники

Автор 17 жовтня 2024, 12:30
Внаслідок активної протидії РЕБ над Хмельниччиною знешкоджено 2 російських безпілотники Fot. Patryk Ogorzałek / Agencja Wyborcza.pl

У ніч на 17 жовтня 2024 року (із 19.30 16.10 по 05.00 17.10) ворог задав удару по Україні керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору Курської обл., а також 56-ма ударними БпЛА та безпілотниками невстановленого типу (райони пусків: Курськ, Орел, Приморсько-Ахтарськ – рф.).

До відбиття нападу залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито 22 ворожі БпЛА в Сумській, Київській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Миколаївській, Черкаській, Одеській та Тернопільській областях.

Два безпілотники вийшли з повітряного простору в напрямку Білорусі, 27 ударних БПЛА та безпілотників невстановленого типу локаційно втрачено внаслідок активної протидії РЕБ Сил оборони.

Як повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, внаслідок активної протидії РЕБ над Хмельниччиною знешкоджено 2 російських безпілотники.Станом на цю годину, повідомлень щодо травмованих, загиблих та руйнувань не надходило.

Наголошую, що при виявленні підозрілих предметів, схожих на безпілотники, не вчиняйте самостійно будь-яких дій! Терміново повідомте про небезпечну знахідку поліцію, ДСНС чи військову адміністрацію.

Загалом в Україні зафіксовано 5 влучань ударних БпЛА по об’єктах інфраструктури у прифронтових областях.

І вже о 9 годині ранку стало відомо про новий пуск ударних БПЛА, вони залетіли через Сумську область та були знищені ближче до 12 години. 

0
репостів
0
репостів