Жінці загрожує до 2-х років позбавлення волі за психологічне насильство над свекрухою

Автор 11 жовтня 2024, 15:04

У Полонному поліцейські оголосили підозру жінці, яка вчиняла психологічне насильство над 74-річною свекрухою. За домашнє насильство суд притягував фігурантку до адміністративної відповідальності 5 разів. Оскільки такий вид покарання мав на порушницю короткостроковий вплив, поліцейські відкрили стосовно неї кримінальне провадження. Найсуворіше покарання, яке їй загрожує — до 2-х років позбавлення волі.

45-річна місцева жителька систематично ображала свою свекруху, з якою спільно проживала. Працівники поліції декілька разів виїжджали до домашньої кривдниці, складали на неї адміністративні протоколи та проводили профілактичні бесіди.

Полонський районний суд притягував її до адміністративної відповідальності 5 разів та виніс рішення про видачу обмежувального припису строком на 6 місяців, згідно якого жінці заборонялось наближатися ближче 100 метрів до місця проживання потерпілої та в будь-який спосіб спілкуватися з нею.

Однак порушниця знехтувала обмеженням суду і знову прийшла до потерпілої та вчинила психологічний тиск на неї.

Відтак, слідчі Шепетівського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 126-1 (Домашнє насильство) та ст. 390-1 (Невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або не проходження програми для кривдників) Кримінального кодексу України. Наразі розслідування завершене. Слідчі скерували матеріали до суду. За систематичне домашнє насильство кривдниці загрожує до 2-х років ув’язнення.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів