10 ударних БпЛА збили сили ППО над Хмельниччиною

Автор 12 вересня 2024, 09:41

У ніч на 12 вересня 2024 року радіотехнічними військами Повітряних Сил було виявлено та здійснено супровід 69-ти засобів повітряного нападу противника (станом на 9.00).

Окупанти вдарили по Чернігівщині двома балістичними ракетами «Іскандер-М» із Курської обл. та однією керованою авіаційною ракетою Х-59/69 із Брянської обл., двома крилатими ракетами Х-22/32 із літаків Ту-22М3 (з повітряного простору над акваторією Чорного моря в напрямку острова Зміїний), 64-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків: Курськ, Єйськ – рф., Чауда – Крим).

Повітряний напад противника відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 44 ударних БпЛА. Три ворожі безпілотники полетіли назад у росію, ще чотири – локаційно втрачені на території України (інформація про постраждалих та руйнування не надходила).

"Станом на 9.00 чотири ударні БпЛА залишалися в повітряному просторі України, йде бойова робота! Завдяки активній протидії Сил оборони, більшість ворожих ракет не досягла бажаних цілей." - повідомили у Повітряних Силах ЗСУ.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій та Полтавській областях.

Зокрема, цієї ночі російські агресори атакували західний регіон України ударними безпілотними літальними апаратами. Мобільні вогневі групи та зенітні ракетні підрозділи повітряного командування «Захід» в зоні своєї відповідальності у Хмельницькій області знищили усі ворожі повітряні цілі. Це 10 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131».

"В режимі 24 години 7 днів на тиждень повітряне командування «Захід» продовжує захищати українську землю від ворожих ударів з повітря." - зазначили в ПК "Захід".

Про збиття БпЛА повідомив і начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін та поділився інформацією про наслідки атаки ворога:

"Сьогодні вночі, під час сигналу «Повітряна тривога», наші сили ППО знищили 10 ворожих БпЛА типу «Shahed». Разом з тим, виникла пожежа на одному зі складів зберігання меблевої продукції.
Над ліквідацією пожежі працює підрозділ ДСНС. Дякую нашим ЗСУ!"

Також відомо, що вночі росіяни атакували цивільну інфраструктуру в Конотопі на Сумщині. Відомо про 13 поранених. У місті пошкоджені об'єкти енергетики, багатоквартирні будинки, лікарня, навчальний заклад, автівки.

0
репостів
0
репостів