За минулу добу псевдобанкіри "напрацювали" на Шепетівщині майже 24 тис грн

Автор 28 грудня 2023, 19:11

Минулої доби до поліції Шепетівшини звернулось двоє потерпілих від псевдобанкірів. Загальна сума завданого збитку склала майже 24 тисячі гривень.

Так, до 57-річного жителя селища Понінка, що на Полонщині, зателефонував шахрай, що представився працівником служби безпеки банку. Зловмисник під приводом покращення ступеня захисту банківського рахунку випитав у пенсіонера реквізити банківської картки, після чого з його рахунку зникло 3 тисячі гривень.

Ще один потерпілий з Білогірщини також був ошуканий псевдобанкіром. 51-річний чоловік повідомив шахраям дані банківської картки і втратив більше 20 тисяч гривень.

Працівники поліції наразі розпочали кримінальні провадження та встановлюють обставини вищезгаданих подій.

Пам'ятайте, шахраї вдаються до різних хитрощів, щоб заволодіти вашими коштами. Так, під виглядом банківських працівників вони пропонують різні послуги: підвищення ступеня захисту рахунку, поновлення анкетних даних, перевипуск картки та інше.

Дані, які отримують від громадян, використовують для отримання доступу до їхніх банківських рахунків.

Тож якщо до вас телефонують з банку, радимо перевірити інформацію, самостійно зателефонувавши за офіційним номером вашої банківської установи.

Аби не потрапити у пастку до зловмисників, нікому не повідомляйте особисті дані, реквізити банківських карток, а також жодних кодів та паролів.

Шепетівське районне управління поліції

Останнє редагування 28 грудня 2023, 19:22
0
репостів
0
репостів