До суду направлено обвинувальний акт стосовно держзрадника з Шепетівщини

Автор 20 грудня 2023, 16:20

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно жителя Славути за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). У вересні цього року співробітники СБУ затримали агента в ході багатоетапної спецоперації.

За даними слідства, чоловік упродовж кількох місяців виконував завдання фсб рф. За вказівкою спецслужби збирав дані про рух техніки і ремонтні бази Збройних Сил України, розташування військових частин та об’єктів критичної інфраструктури в регіоні, зокрема оборонпрому. 

Також він повідомляв представникам держави-агресора про ворожі «прильоти». Детальніше про те які об'єкти в Шепетівці здав ймовірний зрадник та скільки йому заплатили ми писали тут. 

Служба безпеки України зібрала доказову базу на поплічника агресора, який намагався встановити GPS-трекер на об’єкті залізничного сполучення для наведення по ньому ворожих ракет.

За сигналами «маячка» ворог планував скоригувати свої ракети для ураження визначеної цілі.

Затриманим виявився мешканець Славути, якого навесні цього року дистанційно завербував кадровий співробітник «кримського» управління фсб.

За даними слідства, у разі успішного виконання ворожого завдання російський агент сподівався отримати грошову винагороду від свого «куратора» з фсб. Гроші мали надійти фігуранту на його банківську картку.

У ході обшуку за місцем його проживання виявлено ноутбук, банківські картки та мобільні телефони з доказами розвідувально-підривної діяльності проти України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Наразі скеровано до суду обвинувальний акт стосовно підозрюваного, який перебуває під вартою.

Йому загрожує позбавлення волі на п’ятнадцять років або довічне ув'язнення, з конфіскацію майна.

Розслідування проводили співробітники CБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Останнє редагування 20 грудня 2023, 16:30
0
репостів
0
репостів