Фейкові магазини: у Шепетівці за шахрайство засудили онлайн-продавчиню

Автор 12 червня 2023, 13:57

Шепетівський міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченою у шахрайстві й повторному шахрайстві – визнав 25-річну жительку Шепетівки винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених відповідно частиною 1 статті 190 й частиною 2 статті 190 КК України, та призначив їй узгоджене сторонами остаточне покарання: 1 рік 6 місяців позбавлення волі зі звільненням від його відбування на один рік іспитового строку.

Жінка створила в Instagram три сторінки фейкових магазинів жіночого одягу. Там розміщувала фіктивні оголошення про продаж товару. Замовлення приймала через месенджер соцмережі. Але не мала наміру пересилати його покупцям після перерахунку грошей.

Від серпня 2022 року до квітня 2023 року таким чином обвинувачена обдурила 24 потерпілих. Шляхом обману вона заволоділа 14 402 гривнями.

На момент укладення угоди зі слідством 8 793 гривні завданих збитків жінка відшкодувала добровільно. Решту – зобов’язалася відшкодувати протягом одного місяця з моменту набрання вироком законної сили.

В угоді про визнання винуватості сторони зазначили, що обставинами, які пом`якшують покарання обвинуваченої, є щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, часткове відшкодування завданих збитків.

Крім того, жінка має статус внутрішньо переміщеної особи із встановленим постійним місцем проживання, позитивно характеризується, сама утримує малолітню дитину, тому погодилися запропонувати суду призначити їй покарання зі звільненням від реального відбування на іспитовий строк.

Прокурор, обвинувачена та її захисник у судовому засіданні підтримали угоду про визнання винуватості й просили суд її затвердити. Усі потерпілі подали заяви про те, що не заперечують проти затвердження угоди.

Суд дійшов висновку, що угода про визнання винуватості відповідає вимогам закону й підстав для відмови у її затвердженні немає.

«Суд вважає, що укладена угода відповідає нормам КК та інтересам суспільства і в частині узгодженого покарання, яке відповідає загальним засадам призначення покарання, є пропорційним та достатнім, сторони узгодили покарання у межах, встановлених санкцій статей Особливої частини КК, що передбачає відповідальність за вчинені кримінальні правопорушення», – констатував суд.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду

Останнє редагування 12 червня 2023, 15:26
0
репостів
0
репостів