10 жовтня 2022 року розпочалось з масованого ракетного обстрілу

Автор 10 жовтня 2022, 10:31

10 жовтня 2022 року о 7.26 в Шепетівці як і по всій Україні зазвучали сирени. Рашисти ведуть масований ракетний обстріл практично по всім обласним центрам та столиці нашої Батьківщини.

Дуже часто цілями стають об'єкти енергетичної інфраструктури. Як повідомив начальних Хмельницької ОВА, в результаті прильотів, на території Хмельницької ОТГ є перебої з постачанням електроенергії. Якість мобільного зв'язку значно погіршилась.

Наразі у Хмельницькому відсутнє електропостачання, не працює електротранспорт, призупинене водопостачання, не працюють світлофори. Медичні заклади заживлені від власних дизель-генераторів.

Радимо запастися водою та зарядити павербанки, смартфони і іншу необхідну техніку. 

Укрзалізниця попереджає про можливість затримки поїздів західного напрямку у зв'язку з ушкодженням контактної мережі. Резервні тепловози вже готуються забезпечити безперервний рух.

Володимир Зеленський у своєму відеозверненні розповів про десятки ракет, іранські «Шахіди» та їх цілі:

Енергообʼєкти – по всій країні. Київщина і Хмельниччина, Львів і Дніпро, Вінниця, Франківщина, Запоріжжя, Сумщина, Харківщина, Житормирщина, Кіровоградщина, південь.

Вони прагнуть паніки й хаосу, хочуть знищити нашу енергосистему. Вони безнадійні.

Друга мішень – люди. Спеціально обрали такий час і такі цілі, щоб завдати якнайбільше шкоди.

Сьогодні будьте в укриттях. Завжди дотримуйтеся правил безпеки.

І завжди памʼятайте: Україна була до того, як зʼявився цей ворог, Україна буде й після нього.

Підписуйтесь на наш Viber та Telegram, вмикайте там сповіщення. Оперативну інформацію будемо повідомляти там. Список укриттів шукайте тут.

Якщо у вас немає можливості дістатись укриття, то керуйтесь правилом «двох стін». Від небезпеки вас має відділяти щонайменше 2 стіни, бо одна ймовірно, зруйнується від удару, а друга візьме на себе уламки стіни, віконного скла тощо. Тому ховатися безпечно у місці, яке розташоване за другою від фасаду опорною стіною. Зазвичай це тамбур, коридор або передпокій. Навіть якщо вам здається, що будинок нестійкий, підвалу нема, а в сховищі немає місця, лишайтеся біля опірних стін – вони витримають.

Також не забувайте про правило «двох виходів». Ви повинні чітко знати, що з укриття є щонайменше 2 виходи. Тому підвал чи гараж з одним виходом – це пастка. Єдиний вихід може завалити уламками будинку або під час пожежі він може бути заблокованим. 

Генштаб: за ранок росія випустила по Україні 83 ракети, 43 з них збили сили ППО. Знищено 9 із 12 дронів-камікадзе “Shahed-136”. Це попередні дані. 

«У період з 06:20 до 11:15 російською федерацією було нанесено ракетні та ракетно-авіаційні удари по території України з районів Каспійського моря та Нижнього Новгороду по Києву, Львову, Прилуках, Хмельницькому, Дніпру, Ніжину, Житомиру, Харкову", – повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Що робити, якщо зник сигнал вашого мобільного оператора:

1. Відключити автовибір мережі: На Android: Налаштування - Мобільна мережа - Оператор (або вибір мережі). На іОS: Параметри - Стільникові дані - Вибір мережі. 

2. Знайти і обрати доступну мережу Vodafone UA, UA - KYIVSTAR, чи lifecell. 

2.1. Якщо зареєструватися не вдалося, спробувати ще раз, або обрати іншу мережу. 

3. Перевірити можливість вихідного дзвінка, SMS.

Тарифікація зберігається відповідно до тарифного плану вашого оператора. 

Останнє редагування 10 жовтня 2022, 13:56
0
репостів
0
репостів