Розмір шрифту: +
3 minutes reading time (517 words)

Яким буде світ через 100 років ?

 Як будуть жити наші діти та онуки, передбачив американський професор Мічіо Каку. Так, Каку вважає, що вже до 2030 року в світі з'явиться новий тип контактних лінз - вони будуть здатні виходити  в  Інтернет. Над  прототипом такого пристрою вже працює професор Бабак Парвіз з Університету Вашингтона.У вільному продажу повинні з'явитися також різні «запчастини» для людських організмів. Сьогодні новітні біотехнології дозволяють вченим без особливих проблем «вирощувати» в лабораторних умовах нові хрящі, носи, вуха, кровоносні судини, серцеві клапани, сечові міхури і т.д. На губкоподібній  пластиковій основі висіваються стовбурові клітини з ДНК пацієнта. Коли цим клітинам добавляетя каталізатор, вони починають дуже швидко рости і розмножуватися. Так з'являються спочатку живі тканини, а потім і цілі органи.

Прогнозувати, яким буде світ через століття - завдання не з легких. Технології, екологія, соціальні структури - все це може змінитися до невпізнання. Але одне можна сказати напевно: людське захоплення спортом залишиться незмінним. Чи будуть через 100 років такі ж ставки на спорт, як зараз? Можливо, формат зміниться, але емоції та азарт, які приносять волейбол ставки линия, безсумнівно, залишаться.

Кажуть, що вже через 20 років суспільство опанує можливостями телепатії. Сьогодні вчені вже мають імплантувати в мозок паралізованим спеціальні мікросхеми, за допомогою яких ті можуть тільки  лише за допомогою  сили думки керувати комп'ютерами, писати  електронні  листи, грати  у відеоігри та користувати  веб-браузерами. Інженери  з  японської  компанії  Honda вже навчилися створювати  роботів, які управляються пацієнтами силою думки.

До 2070 року вчені планують повернути до життя багатьох представників   фауни. За зразками ДНК, взятих через 25 років після загибелі  тварини, вчені змогли клонувати  їх  в Бразилії. Геном неандертальця  вже  розшифровано. І  в наукових колах всерйоз  говорять  про  можливе відродження  цього  виду людини. Навіщо це дослідникам, правда, зовсім незрозуміло, але людська  цікавість  воістину безмірна.

Але що поза всяких сумнівів вчені будуть розвивати, так це технології, які дозволять в майбутньому  уповільнити  наше  старіння. Відповідні експерименти вже проводять на комах і деяких тваринах. Виявляється, 30%-е продовження життя неважко досягти: достатньо на 30% знизити споживання  калорій  середнім  американцем  чи європейцем. У майбутньому  ж  життя  можна буде продовжити  сотнею  технологічних  способів.

Але найцікавіше, що до 2100 року в світі з'являться технології «програмованої матерії». Всі пам'ятають «Термінатор-2» і робота-вбивцю Т-1000. Ось приблизно про це і йде мова: у світі з'являться  матеріали, форму  яких зможуть  програмувати  комп'ютери. Вже створені  мікрочіпи розміром з шпилькову голівку, які без проблем можуть  перегруповуватися під впливом електричних розрядів. Вони можуть приймати то  форму листа паперу, то чашки, то тарілки.

Вчені  також впевнені, що великого  прогресу досягнуто і в космічних технологіях. Вже через сто років ми зможемо на космічних кораблях літати до зірок, говорять вони. Розпочнеться все з мікрокомп'ютерів «розміром з ніготь», які можна буде мільйонами розсилати по всьому космосу. Вони будуть переміщатися в просторі зі швидкістю, близькою до швидкості світла. Будуть  шукати позаземний  розум  і передавати  йому  послання  від землян, досліджувати  простір. Потім до колонізації  зоряних  світів  приступлять  люди.

Приблизно через сто років людство остаточно поборе рак. Достеменно відомо, що попередити хворобу і знищити її можна тільки  на ранніх стадіях. У майбутньому в наші унітази будуть вбудовувати ДНК-чіпи, які зможуть виявляти  пухлини  на  самому початковому етапі. Потім в організми  будуть запускати «чистильників» - спеціальні  нано-комп'ютери, які стануть чистити організм від ракових клітин.

Генеральному прокурору України
Переможці і переможені
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Неділя, 28 квітня 2024

0
репостів
0
репостів