Розмір шрифту: +
3 minutes reading time (590 words)

Переможці і переможені

 

 

 Хтось сказав, що всі події у світі повторюються і все, що відбувається в нашому житті, це лише інтерпретації і комбінації цих сюжетів. Підтвердженням цього є хоча б власний досвід, коли з роками ми починаємо спостерігати повторення вже прожитого з незначними відхиленнями від базових сценаріїв. Отже історія повторюється, змінюються лише декорації і незначні деталі.
Новітня історія України не є винятком. Не даремно аналітики і журналісти описують її крилатими фразами, якими десь колись щось подібне хтось вже описував. Так "перемогу" Януковича назвали "пірровою" - сумнівною перемогою, яка не виправдовує понесених жертв і витрат. Написати "перемога" без лапок рука не підіймається. Зате цю подію вже можна занести до Книги рекордів України відразу за кількома критеріями: як найдорожчу за витратами і найменш результативну за наслідками, найбруднішу, найганебнішу для України і її міжнародного авторитету. Зауважте, що тут немає жодної позитивної ознаки. 
Коротка ейфорія від "радості пабєди" поступово обернуклась банальним бойкотом  "коронації" з боку світових лідерів. Світ поставив невтішний для нас діагноз: в Україні демократії нема і ще довго не буде... Тому і нічого їздити туди на якісь там саміти, коли результатів від них ніяких - одні лише обіцянки і ніяких дій.
Тож і "перемога" - не перемога і ніякої слави "переможцеві" не принесла. "Пабєдіть красіво, как Клічко", за крилатим висловом Чєчєтова, на жаль, не вийшло. "Пабєда" вийшла зовсім не красива, а так ніби хтось зіпсув повітря у порядному товаристві... Зауважень не роблять з чемності, але ж до біса соромно! Не важко здогадатись, чому  двері високих світових кабінетів  зачиняються перед носом  такого "переможця",
А яка доля чекає переможених? І хто вони - переможені? Для людей спостережливих стає очевидним, що програла не Тимошенко. "Перемога" конкурента тільки піднесла її авторитет, додала відваги і зміцнила ряди її команди, при нагоді проявивши "слабкі місця"та продажність партнерів і союзників.  Перші три роки "переможця" як холодний душ остудили голови його електорату і "протверезили" виборців на останніх виборах до Верховної Ради. 
Але за сюжетом, якщо є "переможець" то мають бути і переможені! Як не прикро, переможеною виявилась Україна, і насамперед, як це не парадоксально, саме та її частина, яка голосувала за Януковича і його партію та "перемогла"!  Від перших днів незалежності України Сходом нероздільно керували "свои Донецкие", не допускаючи туди навіть Кучму, що вже казати про Ющенка! І як керували! Скільки книг написано, скільки фільмів відзнято! Багато цікавого можна віднайти в Інтернеті. Є що згадати. Але високим рівнем життя, на жаль, ані Схід ані Південь України не відрізняються. Скоріше найменшою захищеністю громадян, найвищою смертністю, свавіллям і беззаконням влади...  
Прихід до влади  Януковича давав Сходу і Півдневі України реальний шанс позитивних змін у їхньому житті. І ці зміни вже започаткувались «підтримкою» державних підприємств, шахтарів, сільського господарства,  потерпілих від штучно створеної кризи вкладників комерційних банків. Програма уряду передбачала цілу низку антикризових заходів включно з іпотечним кредитуванням житлового будівництва, повним оновленням матеріально-технічної бази медичних закладів, повною реконструкцією житлово-комунального господарства  і саме для Сходу та Півдня України характерний найвищий рівень зношеності і аварійності ЖКГ.  Кінець каденції Ющенка означав усунення головного "гальма" на шляху реалізації цих програм – протистояння Президента і Уряду. Зараз замість одного "гальма" ми отримали нове, не менш ефективне. З посиленням президентських повноважень і за наявності більшості у парламенті Янукович не зміг реалізовувати власну програму розвитку держави (якщо вона у нього взагалі колись була). Отже протистояння між більшістю і опозицією може затягнутись на невизначений термін. Тож перший, хто від цього постраждає - його власний електорат! Во істину: Горе переможеним! Горе переможцям!

Щоб не закінчувати на песимістичній ноті насмілюсь зпрогнозувати, що наступна хвиля справжнього відродження Української Держави почнеться  ЗІ СХОДУ! Коли? Незабаром. Адже в нашому житті події так стрімко розвиваються, що нудьгувати ніколи!

 

Яким буде світ через 100 років ?
Будемо знати
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Субота, 04 травня 2024

0
репостів
0
репостів