Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (362 words)

Що означає число 666?

Згідно з останньою книгою Біблії, 666 — це число, або ім’я, дикого звіра, який має сім голів та десять рогів і виходить з моря (Об’явлення 13:1, 17, 18). Цей звір символізує світову політичну систему, яка править над «кожним племенем, народом, мовою і нацією» (Об’явлення 13:7). Ім’я 666 показує, що ця політична система є цілком безсилою в Божих очах. Чому можна зробити такий висновок?

Не просто ярлик. Даючи комусь або чомусь якесь ім’я, Бог вкладав у це ім’я певний зміст. Наприклад, Аврам, ім’я якого означає «батько є великий» або «батько є звеличений», отримав від Бога ім’я Авраам, яке означає «батько натовпу» або «батько багатьох». Це сталося тоді, коли Бог пообіцяв зробити Авраама «батьком багатьох народів» (Буття 17:5). Подібно Бог дав звірові ім’я 666, щоб виявити характерні риси цього звіра.

Число шість вказує на недосконалість. У Біблії числа часто вживаються як символи. Число сім зазвичай вказує на повноту або досконалість. Шість, яке на один менше, ніж сім, може вказувати на щось неповне чи недосконале в Божих очах. Число шість також може пов’язуватися з Божими ворогами (1 Хронік 20:6; Даниїла 3:1).

Повторення тричі для наголошення. Іноді в Біблії щось називається тричі, аби звернути на це особливу увагу (Об’явлення 4:8; 8:13). Тож ім’я 666 недвозначно вказує на те, що Бог вважає людські політичні системи цілковито безсилими. Вони не спромоглися встановити на землі тривалий мир і безпеку. Таке під силу лише Божому Царству.

Знак звіра

Біблія каже, що люди отримують «знак дикого звіра», бо йдуть вслід за ним «в захваті» — в такому захваті, що навіть поклоняються звірові (Об’явлення 13:3, 4; 16:2). Ці люди боготворять країну, в якій живуть, а також її символи та військову міць. Як говориться в одній енциклопедії з релігії, «у сучасному світі націоналізм став одною з провідних форм релігії» * («The Encyclopedia of Religion»).

А як люди приймають знак звіра на праву руку або на чоло? (Об’явлення 13:16). Бог сказав ізраїльтянам про свої закони: «Прив’яжете їх на знака на руці своїй, і вони будуть пов’язкою між вашими очима» (Повторення Закону 11:18). Це не означало, що ізраїльтяни буквально мали ставити якісь знаки на своїх руках або чолах. Натомість Божі слова мали впливати на їхні вчинки та думки. Подібно і знак звіра не є чимось буквальним, скажімо витатуюваним числом 666. Люди, котрі мають знак звіра, дозволяють політичній системі керувати їхнім життям. Так вони стають противниками Бога (Об’явлення 14:9, 10; 19:19⁠—⁠21).

Звернення українських журналістів до народу
А де - хто посміхався, то тепер хай прикусить губу...
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Четвер, 25 квітня 2024

0
репостів
0
репостів