Цьогоріч Україна вперше відзначила День захисників та захисниць 1 жовтня. У цей день щирі слова вдячності лунали для тих, хто став на захист Батьківщини та неймовірною ціною відстоює незалежність та цілісність рідної держави.

Не залишилася осторонь привітань і шкільна родина Шепетівської гімназії № 6. З 25 вересня по 1 жовтня учні та педагоги організували Дні вдячності ЗСУ. Протягом тижня школярі брали активну участь у запланованих заходах, які мали на меті створення подаруночків-оберегів захисникам. Діти виготовляли вишиванки-сувеніри, долоньки миру, писали подяки та побажання, знімали відеопривітання та розміщували їх у соціальних мережах.
Учнівські обереги стали гарним доповненням благодійної акції «Посилка вдячності», що тривала у закладі у ці дні. Усе зібране, а це ящики зі смаколиками та кошти у сумі 5050 гривень, було передано представниці благодійного фонду «Неймовірні люди» Руслані Ребекевші для подальшого формування й відправлення посилок на передову та придбання необхідних речей для наших захисників.
Кажуть, що дитячі слова, як молитва, оберігають та захищають. Тож хочеться вірити, що обереги, створені учнями гімназії № 6, будуть справжньою духовною підтримкою воїнам України.
Наталія КАШЕВАР,
заступниця директора гімназії № 6.