Розділ Освіта

У Шепетівському професійному ліцеї шиють рюкзаки для дронів та подушки в окопи для військових

Автор 30 червня 2024, 12:29

Рюкзаки для дронів почали виготовляти у Шепетівському професійному ліцеї. Також там виготовляють подушки в окопи для військових.

Як налагодили виробництво в ліцеї та за які кошти купують матеріали розповіла Суспільне Хмельницький майстер виробничого навчання Алла Печенюк.

В середині рюкзака для дронів зробили спеціальні полички, загалом їх сім, сказала майстер виробничого навчання Шепетівського професійного ліцею Раїса Муравйова. У закладі їх шиють для військових викладачі та учні.

"Спочатку ми робимо розкрій, все прораховуємо, а далі вони вже шиють полички. Вже у готовому вигляді її висота буде до 90 сантиметрів".

58569dc196b17507

Як розповіла Раїса Муравйова, важить готовий рюкзак без наповнення трохи більше кілограма. Їх тільки починають виготовляти. Передали військовим перші два екземпляри:

"Хлопці дуже задоволені й попросили ще, то ми зараз їх потихеньку виготовляємо. Щоб зробити один рюкзак, нам потрібно півтора тижня".

На полиці в рюкзаку військові можуть помістити дрони й не тільки, сказала Раїса Муравйова:

"Там ще є кишеня для батареї, для зарядок, для пультів. Може бути на дві ручки, може бути з бретелями, як наплічник".

Гроші на матеріали збирають вчителі та учні під час благодійних ярмарків, розповіла майстер. Волонтери ж дають тканину на подушки, їх тут також військовим в окопи шиють учениці:

"Головне знати правильні розміри швів і якою голкою потрібно шити, бо фліс не всі голки візьмуть".

Викроює та зшиває деталі для подушок учениця ліцею Ірина Білокур:

"Якщо всі деталі до подушок викроєні, то за годину можна пошити штучок п'ять спокійно. Наповнюємо подушку залишками тканини та синтепоном".

72d32aefdbd0b1fd

Загалом, передали понад сотню подушок, розповіла майстер виробничого навчання Алла Печенюк:

"Вона має таку форму, що вона не котиться. Важливо, що вона не з пір’я, а відтак виходить більш м’яка і тримає форму. Раніше ми такі подушки передавали в госпіталі, а зараз — на фронт".

Відео

0
репостів
0
репостів