Медицина та здоров'я

Понеділок, 19 листопада 2012 18:15

Сир кисломолочний, його цінність

Автор
Сир - кисломолочний продукт, який отримують шляхом сквашування молока, а потім видалення з нього сироватки. Сир класифікують за кількістю вмісту в ньому жиру. Існує жирний сир (жиру-18%), напівжирний (жиру-9%) і нежирний (жиру не більше 3%).
У сучасних умовах тривалість життя людини збільшилася. Якщо ще 100 років тому середня тривалість життя наближалася до 30-47 рокам, то на сьогодні людина живе близько 70 і більше років. Якщо дивитися статистику, то на планеті стало більше жінок і літніх людей, а кількість молоді та дітей скоротилося. Вже до 2000 року в цивілізованих державах кількість літніх людей стало більше, ніж чисельність дітей. Також за останнє століття ступінь фізичного навантаження людини скоротилася в 50 разів. Так як природа людей за весь цей час практично не змінилася, абсолютно очевидним виглядає дефіцит фізичних рухів.
Вівторок, 16 жовтня 2012 20:01

Користь і шкода дріжджів

Автор
Нещодавно цілий ряд публікацій на тему шкоди дріжджів для організму людини викликав жваві суперечки фахівців і необізнаних обивателів, які чули дзвін, та не знають - де він. Наводилося маса доводів як «за», так і «проти».
Захоплення українців фастфудом потроху сходить нанівець. Тепер актуально пити очищену воду і шукати на полицях магазинів виключно органічні продукти. Але ж як визначити якість запропонованих товарів? І чим насправді відрізняються органічні продукти від звичайних?
Не всі знають, що фізіологічно, за ступенем впливу алкоголю на організм, всіх людей можна розділити на два типи: сильних і слабких. Такий розподіл може здатися дещо умовним, але, тим не менше, в організмі першого, присутній фермент, який активно розщеплює алкоголь, у другого типу - цей фермент проявляє себе вкрай слабо. Ця особливість є вродженою і часто, як не парадоксально, призводить до зайвої самовпевненості людей першої категорії.