Розділ Суспільство

Чотири чоловіка написали заяви про направлення їх на альтернативну службу

Автор 17 вересня 2021, 15:04

17 вересня під головуванням першого заступника голови адміністрації Олександра Мельника відбулося перше організаційне засідання комісії у справах альтернативної (невійськової) служби Шепетівській районної державної адміністрації.

Комісія у справах альтернативної (невійськової) служби районної державної адміністрації утворена розпорядженням голови райдержадміністрації від 9 вересня №235/2001-р відповідно до статті 7 Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу», для вирішення питань проходження громадянами району альтернативної служби. На початку цієї осені обласна державна адміністрація повноваження щодо альтернативної служби передала районним державним адміністраціям і тому була створена відповідна комісія.

242299817 1468238716887778 6045051636076103464 n

Альтернативна служба є службою, яка запроваджується замість проходження строкової військової служби і має на меті виконання обов’язку перед суспільством.

Право на альтернативну службу мають громадяни України, якщо виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням і ці громадяни належать до діючих згідно з законодавством України релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю. На альтернативну службу направляються громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу і особисто заявили про неможливість її проходження як такої, що суперечить їхнім релігійним переконанням, документально або іншим чином підтвердили істинність переконань та стосовно яких прийнято відповідні рішення.

Альтернативну службу громадяни проходять на підприємствах, в установах, організаціях, що перебувають у державній, комунальній власності або переважна частка у статутному фонді яких є в державній або комунальній власності, діяльність яких у першу чергу пов’язана із соціальним захистом населення, охороною здоров’я, захистом довкілля, будівництвом, житлово-комунальним та сільським господарством, а також у патронажній службі в організаціях Товариства Червоного Хреста України.

Строк альтернативної служби у півтора рази перевищує строк військової служби. Громадяни проходять альтернативну службу переважно в межах населеного пункту за місцем проживання або у місцевості, звідки вони мають можливість щоденно повертатися до місця проживання.

242182775 1468238696887780 3466037886101498192 n

Під час засідання комісії було розглянуто заяви від чотирьох осіб про направлення на альтернативну службу із зазначенням мотивів неможливості проходження строкової військової служби та підтвердженням істинності релігійних переконань громадянина.

По кожному заявнику комісією було одноголосно прийнято рішення про направлення на альтернативну (невійськову) службу.

Шепетівська РДА

0
репостів
0
репостів