Розділ Суспільство

Майже 250 тис грн відсудила Шепетівська міська рада у боржника за оренду землі

Автор 10 січня 2020, 00:55

23 грудня 2019 року відбулося судове засідання Шепетівського міськрайонного суду щодо позову Шепетівської міської ради до місцевого підприємця.

Справа стосується стягнення на користь місцевого бюджету м. Шепетівки орендної плати за користування комунальною землею, сумою 241 693,43 грн, яку підприємець заборгував перед міською радою. Боржник володіє комплексом "Шепетівська база по ремонту техніки", загальною площею 352,4 кв.м., що розташований на території міста. А не платив за оренду землі, бо фактичний користувач цієї ділянки, без достатньої правової підстави, зберіг у себе кошти, які мав заплатити.

Суду прийняв рішення на користь Шепетівської міської ради. Відповідно міський бюджет поповниться майже на 250 тисяч грн.

Відповідно до статті 206 Земельного кодексу використання землі в Україні є платним. Об’єктом плати за землю є земельна ділянка. У разі набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, що перебувають у власності, користуванні іншої особи, припиняється право власності, право користування земельною ділянкою, на якій розташовані ці об’єкти. До особи, яка набула право власності на жилий будинок, будівлю або споруду, розміщені на земельній ділянці, що перебуває у власності іншої особи, переходить право власності на земельну ділянку або її частину, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення.

Відповідно до ч. 1 ст. 1212 Цивільного Кодексу України, особа, яка набула майно або зберегла його у себе за рахунок іншої особи (потерпілого) без достатньої правової підстави (безпідставно набуте майно), зобов’язана повернути потерпілому це майно.

За матеріалами Шепетівської міської ради



0
репостів
0
репостів