Розділ Суспільство

Корупційну справу екс-голови Полонської РДА забрали у шепетівського суду

Автор 18 травня 2019, 17:13

Шепетівському міськрайонному суду не вдалося перейти до розгляду обвинувального акту щодо колишнього голови Полонської райдержадміністрації Віктора Солодкого, якому інкримінують порушення закону за ч.4 ст.368 КК України “Неправомірна вигода в особливо великому розмірі”.

Як свідчать дані з судового реєстру, 15 травня під час підготовчого засідання суддя Неоніла Березюк заявила самовідвід. Вона зіслалася на ч. 2 ст. 75 КПК України,  яка передбачає, що особи, які перебувають між собою у шлюбі, не можуть бути у складі суду. Крім пані Березюк, до складу колегії ввійшов її чоловік, суддя Олександр Березюк. Таким чином, суд задовольнив цей самовідвід.

Однак шепетіському суду не вдалося повторно сформувати колегію суддів через брак служителів Феміди (наразі у 4 суддів закінчився період повноважень). Тому Апеляційний суд Хмельницької області має визначитися з іншим місцевим судом, якому передати цю справу. 

Нагадаємо, 21 серпня 2018 року співробітники Генеральної прокуратури України спільно зі співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області та працівниками Національної поліції України викрили в одержанні неправомірної вигоди голову Полонської районної державної адміністрації Віктора Солодкого. Посадовець вимагав від представника одного з фермерських господарств грошові кошти у розмірі 32 тис. 900 доларів за винесення розпорядження про затвердження технічної документації земельних ділянок загальною площею 94 га для ведення сільського господарства терміном на 10 років. Голову РДА затримано під час одержання чергової частини неправомірної вигоди в сумі 15 700 доларів.

1 квітня під час підготовчого судового засідання захисник обвинуваченого Янцеловський  оголосив заяву про відвід судді Полонського райсуду Надії Горгулько, з якою екс-голова РДА перебуває у товариських стосунках. Попри те, що відвід був задоволений, Полонський райсуд не зміг сформувати нової колегії суддів, оскільки у тамтешньому суді працює лише троє служителів Феміди. Тому Хмельницький апеляційний суд 8 квітня змінив підсудність із розгляду обвинувального акту, справу забрали у Полонського райсуду і передали Шепетівському міськрайонному суду.

Останнє редагування 18 травня 2019, 17:24
0
репостів
0
репостів