Розділ Суспільство

ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» має виплатити компенсацію своїм абонентам

Автор 27 лютого 2018, 13:18

Мешканці будинку №80 на вул.Героїв Небесної Сотні у Шепетівці Валентина Кравець і Ольга Шпортун через суд виграли моральну компенсацію у ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» за несвоєчане теплопостачання. Про це свідчить рішення Шепетівського міськрайонного суду від 7 лютого, яким частково задоволено позовні вимоги.

Споживачі наголосили, що їхній будинок до 13 листопада 2017 року не отримував послуг централізованого теплопостачання. Водночас діяло рішенням виконавчого комітету Шепетівської міської ради про старт опалюваного сезону з 23 жовтня.

“В результаті порушень відповідачем прав на постачання тепла позивачі зазнали, окрім додаткових матеріальних витрат, і шкоду здоров’ю. Вони проживали весь цей час у холодній квартирі, в якій почали цвісти стіни та речі в шкафах. Переодягались в холоді і гріли теплі пляшки, щоб зігрітися самим та зігріти ліжко… Переносили моральні страждання, оскільки по місту говорили про те, що опалювальний сезон взагалі не розпочнеться, підтримували один одного, ходили погрітись один до одного, витрачати час на складання скарг, звернень до органів влади, переживали у зв’язку з безвихідним становищем”, – зазначено у рішенні.

У суді представник ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» позовні вимоги не визнав, зіславшись на відмову ПАТ «Шепетівкагаз» здійснювати розподіл природного газу надавачу послуг з централізованого опалення та постачання теплової енергії.

При цьому, суд з’ясував, що не було форсмажорних обставин, які могли б вплинути на початок опалювального сезону у Шепетівці протягом травня-листопада 2017 року.

Таким чином, суд вирішив стягнути з ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» по 500 грн моральної компенсації на користь Валентини Кравець і Ольги Шпортун. При цьому, з самого початку кожна з позивачок оцінила свої моральні страждання у 5 тис. грн.

НГП

0
репостів
0
репостів