Розділ Суспільство

Рятувальники Шепетівщини разом із лісівниками протистояли лісовій пожежі під час навчання

16 квітня в Голицькому лісництві філії «Славутського лісового господарства ДП «Ліси України» надзвичайники разом із лісівниками та службами взаємодії провели тактико-спеціальне навчання з ліквідації умовної лісової пожежі.

Пожежі у природних екосистемах щороку завдають значної шкоди, в першу чергу навколишньому середовищу та громадянам, а з початком широкомасштабного вторгнення виникають пожежі через падіння уламків ворожих «шахедів» чи ракет. Аби зменшити невтішну статистику, фахівці ДСНС спільно лісівниками постійно вдосконалюють навички з гасіння лісових пожеж.

За тактичним задумом, спалахнула низова пожежа трав’яного настилу, яка на момент прибуття вогнеборців розповсюдилася площею 0,9 га. Згодом полум’я перекинулося й на сухе гілля. Варто зазначити, що за правилами безпеки, під час гасіння таких пожеж вогнеборці, крім бойового одягу та спорядження, обов’язково одягають бронезахист.

Гасити загоряння тренувалися різними методами – за допомогою ранцевих оприскувачів, трактора з плугом для оборювання крайки лісової пожежі та новітнього пожежно-рятувального автомобіля, влаштовували загороджувальні мінералізовані смуги, щоб розділити пожежу та обмежити її розвиток. У результаті спільних заходів займання вдалося швидко приборкати.

Такі навчання підвищують спроможність підрозділів ДСНС та лісових господарств до реагування на пожежі в лісових масивах і посилити взаємодію між оперативними службами.

Шепетівське районне управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Відео

0
репостів
0
репостів