Під час найдовшої повітряної тривоги на Хмельниччині знищили 10 "шахедів"

Автор 28 жовтня 2024, 13:42

У ніч на 28 жовтня 2024 року (із 19.00 27 жовтня) противник застосував 100 ударних БпЛА типу «Shahed» та безпілотників невстановленого типу із напрямків Курськ, Орел, Приморсько-Ахтарськ – рф.

Повітряний напад відбивали зенітні ракетні війська, авіація, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Станом на 10.30 підтверджено збиття 66 ворожих БпЛА у Сумській, Харківській, Чернігівській, Полтавській, Київській, Житомирській, Рівненській, Хмельницькій, Тернопільській, Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Черкаській областях. Більшість ворожих БпЛА збито на Київщині, Черкащині та Хмельниччині.

Крім того, 24 російських безпілотники локаційно втрачено, 4 полетіли у напрямку рф та Білорусі. На жаль, є декілька влучань БпЛА по цивільній інфраструктурі України.

Повітряна тривога у Хмельницькій області тривала з 01:51 ночі до 12:50 дня 28 жовтня. Жителі регіону неодноразово могли чути звуки вибухів, працювала ППО.

Про наслідки тривалої атаки ворога розповів начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін:

"Сьогодні була найдовша повітряна тривога для Хмельниччини з початку війни, тривалістю в 11 годин. За цей час наші сили ППО знищили 10 ворожих БпЛА.

Точне місце падіння уламків встановлюється. Станом на цю годину, повідомлень щодо травмованих чи загиблих не надходило.

Внаслідок атаки пошкоджено вікна у житловому будинку, приміщення гаража та автомобіль. Працюють усі відповідні служби.

Дякую нашим Збройним Силам України!"

Вночі також ворог атакував Харків, внаслідок чого постраждала 21 людина, з них 5 дітей. 

На Дніпропетровщині дві дівчинки, 12 та 13 років, дістали поранення внаслідок удару дроном-камікадзе по Нікополю. Обох госпіталізували з осколковими травмами. Вони у стані середньої тяжкості, повідомив очільник ОВА Сергій Лисак. 

0
репостів
0
репостів