Розділ Суспільство

Екс-очільник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій не з’явився на суд

Автор 02 травня 2023, 12:27

У Першотравневому районному суді міста Чернівці сьогодні, 2 травня, мав відбутися розгляд справи щодо Сергія Гамалія, колишнього очільника Хмельницької обласної військової адміністрації. Його притягують до адміністративної відповідальності за 130 статтею Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Суть позову - керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції.

Відповідальність за цією статтею тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

На засідання суду Сергій Гамалій сьогодні не з’явився.

Як повідомив сайту «Є» журналіст «Молодого Буковинця» Євгеній Пірожков, який побував на засіданні, представник Сергія Гамалія у суді повідомив, що той з 28 квітня перебуває на лікарняному. Відтак розгляд справи перенесли. Наразі на яку дату – невідомо.

Нагадаємо, 13 березня низка медіа повідомила про керування автомобілем напідпитку під час комендантської години у Чернівцях Сергієм Гамалієм, тоді ще очільником Хмельницької обласної військової адміністрації.

А вже 15 березня президент підписав указ про звільнення з посади голови Хмельницької обласної адміністрації Сергія Гамалія. Згідно з ним, підставою стала подана ним заява.

Сергій Гамалій ніяк не коментував інформацію, яку поширила низка видань про складення на нього адмінпротоколу за нетверезе кермування та чи пов’язаний цей факт з тим, що він покинув посаду, на якій перебував понад 2 роки.

Відтак звільнення Сергія Гамалія з посади голови Хмельницької ОВА, яке сталося практично одразу після інформації про інцидент, почали пов’язувати саме з ним.

Разом з тим член громадської ради при СБУ Львівщини Галина Янко ствержує, що звільнення начальника Хмельницької ОВА відбулось не через кермування автомобілем напідпитку у компанії контрабандистів і поліціянтів незрозумілого походження. Справжня причина на її думку - це махінації з гуманітарною допомогою для військових. 

У квітні Першотравневий районний суд міста Чернівці призначив у цій справі дату засідання.

Останнє редагування 02 травня 2023, 12:34
0
репостів
0
репостів