Розділ Суспільство

Кабмін погодив звільнення Сергія Гамалія ймовірно через керування авто напідпитку

Автор 14 березня 2023, 19:22

У вівторок, 14 березня, Кабінет міністрів погодив звільнення голови Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Гамалія. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Також Погоджено звільнення:

  • Гайдая Сергія Володимировича з посади голови Луганської обласної державної адміністрації;
  • Марченка Максима Михайловича з посади голови Одеської обласної державної адміністрації; 

Причини звільнення не повідомлялись, але вчора деякі ЗМІ повідомляли, що у суботу 11 березня 2023 року губернатор Хмельниччини Гамалій Сергій В’ячеславович, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, після спільного вживання оковитої в ресторані «Діверсо» з керівником ВБ ГУ НП в Хмельницької області Онуляком Віталієм Георгійовичем (екс СБУшником), та відомим підсанкційним контрабандистом Єремійчуком Олександром (Слон) були зупинені патрульною поліцією. 

Ця “поважна” компанія, яка пересувалась по місту напідпитку на транспортних засобах у нічний час, під час дії комендантської години, спробувала "порішати" на місці з поліцейськими, та зам’яти даний інцидент, але не склалося. На губернатора склали адміністративний протокол та вилучили автомобіль на штрафмайданчик. 

Згаданий заклад “Діверсо” чи то пак “Diverso” розташований у Чернівцях. 

photo 2023 03 14 14 20 22

Згодом цю історію підхопив і колишній нардеп, а за сумісництвом і активний блогер, Ігор Мосійчук. Трішки детальніше про скандал розповіли у виданні Новини Хмельницький, цитуємо їх далі.

Учасники історії

А тепер про учасників події. Ні для кого не секрет, що нинішній керівник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій родом з Кам’янця-Подільського. Звідти до Чернівців не так вже і далеко. Тобто відпочинок у сусідньому місті загалом є нормою для кам’янчан. Це як тернополяни їздять до Львова на вакації, а жителі Славути, Нетішина, Шепетівки – до Рівного. Нагадаємо, що нещодавно Гамалій вляпався у будівельний скандал зі зміною цільового призначення земельної ділянки в центрі міста. 

Єрімічук Олександр Володимирович – дійсно перебуває у підсанкційних списках РНБО. Його здобутки красномовно описують ось тут (про проведення міжнародних грошових операцій без ліцензії), а ось тут про ввезення товарів із заниженням мита. А ще трошки більше про родинні зв’язки Олександра Єрімічук можна глянути ось тут. Зокрема про брата-прокурора у Кіцманській місцевій прокуратурі Чернівецької області. 

А ще Єрімічук Олександр у списку тих, кого Президент України своїм указом №161/2021 від 14 квітня 2021 року позбавив громадянства. Зараз справа у судах. Втім, важливо, що в тому указі йшлось про трьох людей: Вадима Альперіна, Араїка Амірханяна та Олександра Єрімічука. І Альперін, і Єрімічук фігурували у санкційних списках РНБО проти “топконтрабандистів”. Альперін теж судився. І 15 вересня 2022 року Велика Палата Верховного Суду підтвердила законність указу Президента України. Ось тут лежить повне рішення. Тож шанси Єрімічука з його румунським паспортом теж, ймовірно, не дуже високі. 

Олександр Єрімічук також фігурує і в інших судових справах. Зокрема про оскарження постанови “Служби безпеки України про заборону в`їзду в Україну 14/3-7798 від 22 квітня 2021 року, якою вирішено заборонити в`їзд на територію України громадянину Румунії чоловічої статті, терміном на 3 (три) роки”. 

І третя особа, про яку згадали у дописі, це Віталій Онуляк. До 5 травня 2021 року Віталій Онуляк проходив службу в Управлінні Служби безпеки України в Чернівецькій області. Далі пробував через конкурс влаштуватись  в Територіальне управління Державного бюро розслідувань розташованого у місті Хмельницькому. А вже 1 грудня влаштувався в Національну поліцію України. Його також пов’язують з контрабандними скандалами на Чернівецькій митниці. 

Для чого зустрічались?

Минулого тижня команда “СтопКорупція” знімала свої сюжети у Чернівцях та Хмельницькому про діяльність фірм “С.К.Карго”, яку вони пов’язали з Олександром Єрімічуком. У Чернівцях на знімальну групу здійснювали тиск і навіть погрожували, а з боку правоохоронних органів представники “Стопкору” фіксували явне небажання втручатись у ситуацію та фіксувати порушення. У Хмельницькому ж поліціянти спрацювали швидко та ефективно – слідчо-оперативна група прибула за 20 хвилин і склала протокол за фактом. 

Саме наявність цього протоколу за інформацією з наших джерел і стала підставою для неофіційної зустрічі вище згаданих осіб. 

У цій історії цікаво все, а головне те, що ставленик Президента міг бути у компанії людини, яку Голова держави своїм наказом позбавив громадянства. І на це запитання, здається, пан голова Хмельницької ОВА вчора особисто відповідав у столиці.

Останнє редагування 14 березня 2023, 20:46
0
репостів
0
репостів