Розділ Суспільство

Захисника із Шепетівщини посмертно нагородили орденом «За мужність»

Автор 22 квітня 2023, 11:31

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) Едуарда Казмірчука зі села Лавринівці Ленковецької тергромади на Шепетівщині. Відповідний Указ №230/2023 підписав президент Володимир Зеленський 17 квітня.

Герой народився 24 березня 2000 року. Після закінчення школи вступив до Національного університету «Острозька академія», мав широке коло інтересів, був допитливим і наполегливим юнаком.

Як справжній захисник рідної Батьківщини, добровільно призвався до лав ЗСУ і проходив службу як гранатометник в одній із військових частин. Із перших днів війни боронив рідну землю.

Загибель 22-річного воїна з села Лавринівці Ленковецької громади на Хмельниччині підтвердила експертиза ДНК. Впродовж майже семи місяців Едуард Казмірчук вважався безвісти зниклим. Він загинув боронячи країну 11 березня в районі н.п. Варівськ Київської області. 

Прощання з Едуардом Казмірчуком відбулося 27 вересня 2022 року у селі Лавринівці. Траурна панахида служилась у місцевому храмі громади.

0
репостів
0
репостів