Розділ Суспільство

Для військових придбали комплекс супутникового зв’язку Starlink

Автор 29 вересня 2022, 16:41

Комплекс Starlink компанії SpaceX закупили за підтримки Хмельницької ОВА та передадуть у місце дислокації наших військових. Про це розповіли у Шепетівській РВА.

"За підтримки начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергія Гамалія було закуплено супутникову тарілку Starlink компанії Ілона Маска SpaceX. Установка компактна, мобільна та проста в користуванні. Важлива для виконання спеціальних завдань, зокрема й там, де зруйноване або відсутнє мобільне покриття." - зазначив голова Шепетівської РВА Олексій Глушаков.

З початком широкомасштабної війни, супутниковий інтернет неабияк допомагає військовим. Завдяки цій мережі космічних супутників, які роздають високошвидкісний бездротовий інтернет у місцях, де він недоступний, українська армія може завдавати точні удари по російських військах та керувати безпілотниками, військові та мирні жителі мають можливість підтримувати зв’язок із рідними та близькими, й отримувати життєво важливу інформацію.

Комплекс супутникового зв’язку буде переданий начальником Шепетівської районної військової адміністрації Олексієм Глушаковим у місце дислокації наших військових.

За матеріалами Шепетівської РВА

Останнє редагування 29 вересня 2022, 16:52
0
репостів
0
репостів