Розділ Суспільство

Сесія міськаради: шкідництво ПрАТ «Шепетівське АТП», гроші почесним громадянам, списані рентген апарати

Автор 07 липня 2022, 17:22

7 липня міський голова Віталій Бузиль провів позачергове засідання сесії Шепетівської міської ради. Учасники засідання розглянули 10 питань порядку денного. Про це розповіли у пресслужбі органу самоврядування.

Присутні схилили голови та вшанували хвилиною мовчання загиблих у російсько-українській війні.

Депутати затвердили Положення про звання «Почесний громадянин Шепетівської міської територіальної громади», яке присвоюється громадянам (в тому числі посмертно), які мають видатні заслуги, за великий особистий внесок в розвиток громади, становлення та розбудову незалежної Української держави; утвердження української національної свідомості, активну громадську та благодійну діяльність; мужність та відвагу; забезпечення законності, прав і свобод громадян. Положення визначає порядок присвоєння звання, тип відзнаки та її вигляд.

В сьогоднішніх умовах, коли наші земляки гинуть за нашу державу, і завдяки їх жертві ми маємо відносно мирне небо у Шепетівці, маємо необхідність оновити положення про «Почесного громадянина Шепетівської міської територіальної громади». Робимо це для того, щоб вшанувати пам'ять наших загиблих Героїв званням Почесного громадянина і бути готовими це зробити до Дня Незалежності України. Нова редакція Положення говорить - особам, яким присвоєно звання «Почесний громадянин Шепетівської міської територіальної громади» здійснюється щорічна грошова виплата у розмірі п'яти прожиткових мінімумів. Також спадкоємцю особи, якій присвоєно посмертно звання «Почесний громадянин Шепетівської міської територіальної громади», вручатиметься одноразова грошова виплата у розмірі п'яти прожиткових мінімумів. Почесний громадянин отримуватиме диплом оновленого зразка, посвідчення та нагрудний знак.

З метою приведення установчих документів у відповідність до вимог чинного законодавства у зв'язку із реорганізацією шляхом приєднання Пліщинського закладу дошкільної освіти загального розвитку «Барвінок», Пліщинську гімназію було перейменовано на Пліщинську гімназію з дошкільним підрозділом Шепетівської міської ради та затверджено статут в новій редакції. Розглянули питання надання пільг зі сплати земельного податку для державних органів, установ, організацій на території Шепетівської міської територіальної громади.

Рішенням сесії передали з балансу виконавчого комітету на баланс управління праці та соціального захисту населення Шепетівської міської ради комп’ютерну техніку.

Надали згоду для КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня» на списання двох рентген апаратів, які відпрацювали свій робочий ресурс та подальшому ремонту не підлягають.

Депутати затвердили статут комунального некомерційного підприємства «Вузлова багатопрофільна лікарня станції Шепетівка» у новій редакції.

Розглянувши звернення військового капелана отця Василя Боднара, командира, полковника Михайла Борисенка та голови ГО «Хмельниччина, самооборона і контроль» Євгена Ступака, з метою забезпечення своєчасного ремонту транспортних засобів, які використовуються в умовах дії воєнного стану, депутати надали дозвіл для проїзду транспортних засобів у будь-який час доби до нежитлових приміщень та приватних земельних ділянок через земельну ділянку, що належить до комунальної власності Шепетівської міської територіальної громади та перебуває в користуванні ПрАТ «Шепетівське АТП». Ми про цю проблему писали ще рік тому.

Суть звернення полягала у наступному. Фактично на території ПРАТ "ШЕПЕТІВСЬКЕ АТП 16807", знаходяться два приватних приміщення-бокси, які свого часу АТП продало фізичним особам, а зараз у них безкоштовно ремонтується техніка для ЗСУ. ПРАТ "ШЕПЕТІВСЬКЕ АТП 16807" забороняє проїзд через свою територію. Ситуація не вирішується діалогом роками, а право сервітуту не можна встановити, бо межі ділянки не визначені в натурі та не внесені до держгеокадастру. ПРАТ "ШЕПЕТІВСЬКЕ АТП 16807" закриває свої ворота, чим перешкоджає нашим військовослужбовцям доступ до боксів. Я прекрасно розумію, що це питання керівництву АТП необхідно було давно вирішити без рішення депутатів та не публічно. Але проігнорувати таке звернення як міський голова не маю права. Сьогодні сприяти захисникам - обов'язок кожного з нас. Керівництво АТП у дуже різні способи аргументує відмову у дозволі проїзду, а оформити належним чином документи на земельну ділянку категорично відмовляється. Тому сьогодні виніс це питання на розгляд депутатського корпусу із проектом рішення про безперешкодний доступ власникам до своїх приміщень. У сесійній залі прозвучало твердження, що вказане рішення буде оскаржене у судовому порядку. Оскаржуйте. Захисникам, волонтерам, депутатам, всій громаді буде цікаво у залі суду подивитися в очі та послухати аргументи позивача та осіб, які його представлятимуть. Ми повинні захищати не чиїсь одноосібні інтереси, а тих, хто боронить нашу країну.

Депутати також погодили надання одноразової грошової допомоги мешканцям громади на лікування, згідно з рішенням профільної комісії.

Останнє редагування 07 липня 2022, 17:31
0
репостів
0
репостів