Розділ Події

У День Незалежності місто ховало захисника

Автор 25 серпня 2016, 14:16
Вчора містяни прощалася із шепетівчанином Володимиром Шевчуком, який загинув 19 серпня у зоні АТО. На площу Тараса Шевченка прийшли люди з квітами, вінками, аби підтримати родину військовослужбовця. На громадську панахиду зійшлося чимало шепетівчан, представники влади, військові, духовенство.
Здавалося, що усе місто прийшло  провести в останню путь свого земляка. Навколішки люди зустрічали та проводжали Володимира Шевчука.

Шепетівчанин добровільно пішов захищати Україну. З вересня по листопад 2014 року бойовий гарт отримував у добровольчому батальйоні «Донбас».

У листопаді 2014 року частина бійців батальйону підписала контракт на службу у Збройних Силах України.

Серед них був і Володимир. Із числа добровольців у 93-й окремій механізованій бригаді була сформована 6-а штурмова рота, у складі якої Володимир воював на багатьох важливих ділянках фронту на Донеччині.

Географія населених пунктів, де йому довелось виконувати бойові завдання, широка — Очеретяне, Водяне, Тоненьке, Піски, Опитне, Донецький аеропорт, Карлівка. Тримали позиції від Авдіївки до Мар'їнки. Був навідником-оператором БМП-2, проходив службу у складі диверсійно-розвідувальної групи.

У мирний час Володимир займався різьбярством церковних іконостасів, працював будівельником. Мав дружину та двох дітей.

Траурний мітинг розпочав Михайло Полодюк. 
Володимир Шевчук справді був патріотом, безстрашним захисником Вітчизни, щирою і добропорядною людиною. І віддав своє життя за волю і незалежність України.  Сьогодні в День Незалежності України ми прощаємося зі справжнім героєм, який загинув на Сході, захищаючи рідну землю від агресора. Цей чоловік віддав життя за кожного з нас, за наше майбутнє. Світла пам'ять про нього назавжди збережеться у наших серцях
До присутніх на мітингу завернувся отець Василь Гетьман, який особисто знав загиблого. Володимир був його товаришем та допомагав у будівництві храму.

Згадати добрим словом атовця запросили і його командира — Дмитра. Помічник народного  депутата  України Романа Мацоли Ірина Топчій також висловила підтримку родині померлого.

Далі священики Української православної церкви Київського патріархату звершили молебень за загиблим героєм. Після молитви «Отче наш» відбулося прощання з бійцем...

Світла пам'ять герою! Він загинув за незалежність України.
Фотозвіт із громадської панахиди

Відео

0
репостів
0
репостів