Розділ Події

Засновники ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" намагались заарештувати свої ж котли

Автор 15 лютого 2016, 19:38
Товариство з обмеженою відповідальністю “Комунальні системи України” (Київ) клопотало Господарський суд Хмельницької області накласти арешт на три котли Ferroli Prextherm RSW 1890 і три пальники газові Baltur BGN 250, які знаходяться у розпорядженні ТОВ “Шепетівка енергоінвест”. Про це зазначено в ухвалі суду від 8 лютого.
Позивач пояснив, що, згідно з договором, надав в оренду шепетівському підприємству газове обладнання, однак останнє вчасно його не повернуло. При цьому київське ТОВ зазначило, що орендоване обладнання було встановлено для надання послуги теплопостачання споживачам Шепетівки на котельних, якими ТОВ «Шепетівка енергоінвест» управляє на підставі договору концесії з Шепетівською міською радою.

“У випадку припинення або дострокового розірвання концесійного договору (заявник має підстави вважати, що вірогідність настання такої події досить значна, оскільки існують рішення господарського суду Хмельницької області та Рівненського апеляційного господарського суду у справі № 924/884/15 про розірвання договору концесії) майно, передане у концесію, підлягатиме поверненню власнику, що створить для ТОВ «Комунальні системи України» ризик втрати майна через неможливість виявити його місцезнаходження та ймовірність його приєднання до концесійного майна”, – говориться в ухвалі.

Представник ТОВ “Шепетівка енергоінвест” у судовому засіданні підтримав вимоги заяви позивача, наголосивши, що «Комунальні системи України» є засновником ТОВ “Шепетівка енергоінвест”.

Натомість суд дійшов висновку, що ТОВ “Комунальні системи України” всупереч ст.33 ГПК України не підтверджено належними доказами  можливого зникнення майна  в результаті  припинення або дострокового розірвання договору концесії між ТОВ«Шепетівка енергоінвест» та Шепетівської міською радою.

“Зокрема, заявник посилається лише на вірогідність настання наслідків у вигляді неможливості виявити місцезнаходження майна  та  ймовірність його приєднання до концесійного майна без жодних документальних підтверджень доказами. Тому заявником не доведено наявність підстав вважати, що його права порушені або існує реальна загроза їх порушення. Відповідно, не обґрунтовані доводи заявника щодо необхідності застосування запобіжних заходів з урахуванням  розумності, обґрунтованості і адекватності вимог заявника”, – сказано у рішенні.

Таким чином, суд відмовив у задоволенні арешту майна ТОВ «Шепетівка енергоінвест».
0
репостів
0
репостів