Розділ Події

Шепетівчани доправляють благодійну допомогу на зону проведення АТО

Попри складну ситуацію на східних рубежах допомога від українців справно доставляється до місця дислокації військових підрозділів. На даний момент наші військовослужбовці потребують новітніх технічних засобів, яких, на жаль, не було у наших військових — наприклад, тепловізори, біноклі, коліматорні приціли, кевларові шоломи, тактичні окуляри та багато іншого.
Слід відзначити, що шепетівчани не стали осторонь подій, що відбуваються на Сході нашої країни. Хоч у нашому місті все спокійно, але попри це шепетівчани поховали трьох своїх земляків, які загинули захищаючи нашу країну під час проведення Антитерористичної операції.

Громадські активісти нашого міста вже втретє здійснюють небезпечну подорож в зону АТО аби завезти благодійну допомогу для особового складу української армії. Вкотре ініціаторами збору допомоги стали — ГО «Хмельничина: самооборона і контроль» та «Майдан». Перша поїздка активістів в зону АТО відбулася ще 26 квітня, друга поїздка тривала з 10 по 12 червня. І ось нещодавно шепетівчани повернулися з третьої поїздки в зону бойових дій, яка тривала три дні. Черговий маршрут проходив по території Луганської та Донецької області в районні міст: Донецьк, Слов’янськ, Добропілля, Краматорськ, Старобільськ.Також важливим було не лише зібрати необхідні речі, а й доправити їх в гарячі точки, а після доставки повернутися живим. Адже маршрут активістів пролягав в зоні бойових дій.

За словами Михайла Верхогляда найважче було в околицях Слов’янська: «Оскільки там була дуже напружена обстановка, йшов відкритий бій. В таких нелегких умовах нам вдалося проскочити до місця призначення. Чим далі ми їхали на Схід, тим тривожнішою була ситуація. Почастішали блокпости, на дорогах постійно просувалися колони бронетехніки та озброєння. А от не доїжджаючи Донецька, навпаки, кілометрів з 50 дороги були повністю порожні», — каже керівник ГО «Майдан» Михайло Верхогляд.

Вантаж доставили і передали безпосередньо бійцям з Шепетівки і Шепетівського районну. Кожен боєць отримав пакунок, у якому був бронежилет, чай, кава, консерви, цигарки, шкарпетки, форма, берци, шолом, засоби гігієни.

Для наших військових шепетівські активісти передали вже близько 100 бронижилетів, 80 військових комбінезонів, дальноміри, прибори нічного бачення, розвантажувальні жилети, берци, ксерокс, кінопроектор, медикаменти, тактичні окуляри та рукавиці, засоби гігієни, цигарки, мотокосу, генератора тощо. За весь період активісти зібрали допомоги більше, ніж на 300 тисяч гривень — зауважив очільник ГО «Хмельничина: самооборона і контроль» Євген Ступак.

Слід відмітити, що наразі до збору допомоги долучилися не тільки шепетівчани, але й сільські ради Шепетівського районну, які розпочали збір коштів, а також продуктів харчування для наших військових.

Наступна гуманітарна поїздка запланована на наступному тижні, адже активісти й надалі планують підтримувати військовослужбовців, які захищають рубежі України.

Якщо у Вас виникли питання, або Ви хочете долучитися і підтримати наших військовослужбовців, маєте запитання до них чи корисну інформацію, звертайтеся за телефонами «самооборонівців»: 067-382-22-62 (Михайло), 067-383-42-21(Євген), 097-22-94-837(Олег), 067-711-05-31(Михайло), офіс самооборони знаходиться по вулиці Островського, 9А.
Останнє редагування 14 липня 2014, 15:20

Відео

0
репостів
0
репостів