Розділ Події

Відразу у двох громадах Шепетівщини проводжали воїна Ткачука Юрія

Автор 15 квітня 2024, 17:33

Сьогодні скорботний день одразу для двох громад Шепетівського району — Славутської та Берездівської. В останню земну дорогу проводжали справжнього українського Героя, нашого земляка Ткачука Юрія Віталійовича.

Юрій Ткачук народився 25 лютого 1978 року в селі Малий Правутин Славутського району.

У 1996 році закінчив Малоправутинську школу та вступив до Національного університету водного господарства та природокористування за напрямком «Агроекологія та землеустрій».

Проходив строкову службу у лавах Збройних Сил України.

Створив сім’ю і разом з коханою дружиною Галиною виховував двох діточок — Ольгу та Юрія.

Довгий час жив та працював у Славуті: з 2002 року — на «Славутському солодовому заводі», з 2006 року – на підприємстві «Будфарфор».

З 2012 року працював різноробочим за кордоном та згодом знову повернувся до Славути.

1 серпня 2023 року був знову мобілізований до лав Збройних Сил України. Проходив військові навчання за кордоном.

Йдучи на війну, Юрій сказав своїм дітям:

«Спіть спокійно, тато вас захищатиме».

7 квітня 2024 року, виконуючи бойове завдання поблизу населеного пункту Буда-Вороб’ївська Новгород-Сіверського району Чернігівської області, головний сержант піхотної роти військової частини А4982 Ткачук Юрій Віталійович загинув смертю Героя внаслідок артилерійського обстрілу.

За час проходження служби у військовій частині Юрій зарекомендував себе з позитивної сторони. Свої обов’язки виконував сумлінно та якісно. Відзначався високою особистою відповідальністю за доручену справу.

У захисника України залишилися батьки, дві сестри, дружина та двоє дітей.

У пам’яті рідних та друзів Юрій завжди залишиться щирою, життєрадісною та доброю людиною. Він мав «золоті руки», тому легко йому вдавалась будь-яка справа, за яку він брався.

Міський голова, виконавчий комітет, депутатський корпус Славутської міської ради та вся Славутська громада висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Героя.

Громадське прощання із українським Героєм відбулося у міському Палаці культури, після чого громада вишикувалася живим коридором пошани та провела Героя до Славутського історичного музею, звідки колона автотранспорту з тілом захисника України вирушила до села Малий Правутин Берездівської громади для подальшого погребіння.

Щиро вдячні батькам Героя за те, що виховали вірного сина України. Світлий спомин про Юрія, вдячність за його подвиг назавжди житиме в наших серцях.

Вічна пам’ять та слава Герою Юрію Ткачуку!

Пресслужба Славутського МВК

0
репостів
0
репостів