Розділ Події

У Славуті в останню земну дорогу провели командира кулеметників Метельського Юрія

Автор 30 листопада 2023, 15:02

Сьогодні у Славутській громаді знову скорботний день. Славутчани проводжали в останню земну дорогу справжнього Героя, нашого земляка — Метельського Юрія Івановича, який за свободу і незалежність нашої держави віддав найцінніше – своє життя.

Народився Юрій 25 листопада 1977 року в місті Славуті.

З 1984 по 1994 роки навчався у загальноосвітній школі №5.

Далі, у період з 2000 по 2003 рік, здобував освіту у Рівненському державному аграрному технікумі за спеціальністю “Правознавство”. Згодом у 2005 році успішно завершив Академію адвокатури України за спеціальністю “Правознавство”.

У різні періоди працював на підприємствах Славути, зокрема:

  • з 1999 по 2012 роки — на ПАТ “Славутський комбінат “Будфарфор”,
  • з 2012 по 2018 роки — на ТОВ “Аква-Родос”,
  • з 2022 по 2023 роки — на ПрАТ “Геберіт Керамік Продакшн”.

10 червня 2023 року мобілізований до лав Збройних Сил України.

Солдат Метельський Юрій Іванович, командир 2 кулеметного відділення кулеметного взводу військової частини А4122, загинув 10 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Куп’янськ Харківської області.

Юрій був щирою, життєрадісною людиною з гарним почуттям гумору, дуже відповідальним, надійним та відданим. Любив риболовлю та читання.

Мужній воїн з честю та гідністю виконав свій обов’язок громадянина, патріота щодо захисту своєї держави. До останнього залишився вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині.

У Героя залишилися матір, дружина, дві доньки та брат.

Громадське прощання із Захисником України відбулося у Палаці культури, заупокійна панахида — в монастирі Святої Праведної Анни.

Поховали Героя на «Новому кладовищі» з усіма військовими почестями.

Міський голова, виконавчий комітет, депутатський корпус Славутської міської ради та вся Славутська громада висловлюють щирі співчуття рідним та близьким відданого Воїна України.

Вічна пам’ять і слава українському Воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас!

Слава Україні! Героям Слава!

Пресслужба Славутського МВК.

0
репостів
0
репостів