Розділ Події

У Нетішині прощались з викладачем Острозької академії, який загинув під час евакуації поранених

Автор 26 травня 2023, 15:23

Сьогодні, 26 травня, нетішинська громада зустрічала і проводжала в останню дорогу з почестями, стоячи на колінах і зі сльозами на очах 42-річного Андрія Семеновича - водія кулеметного взводу стрілецької роти стрілецького батальйону в/ч А 1556. Загинув 11 лютого 2023 року під час евакуації поранених у районі міста Бахмут.

Ще один Герой приєднався навіки до Небесного Українського Війська… Одягнувши білосніжні крила янгола, він став у ряди Небесної чоти, щоби з високості захищати рідну землю і рід український.

Андрій - уродженець Острога, викладач Острозької академії, але проживав у Нетішині.

На площі міста, де проходило прощання, зібралось багато нетішинців. Віддати честь і шану захиснику приїхали його побратими, товариші і друзі.

Боляче… Краяла серце щемлива «Плине кача…», що линула над містом Серце рвалось на шматки … Клята війна… Щодня все нові і нові жертви. Стогне земля, зрошена кров’ю захисників, сотню разів переорана вибухами, гірко плачуть матері, батьки, діти, вдови, наречені… Невимовні і непоправні втрати ми несемо щодня заради свободи і незалежності нашої держави. Надзвичайно високою ціною дається нам наше майбутнє. У цей важкий час думки й серця нетішинців звернені до родини Андрія Семеновича. Ми розділяємо пекучий біль близьких і рідних Героя. Ми разом з ними переживаємо непоправну втрату, і співчуваємо їм у їхній скорботі.

Нехай світла пам’ять про мужнього Воїна, який віддав своє життя за Україну, назавжди залишиться в серцях людей!

Герою слава і вічна пам’ять!

0
репостів
0
репостів