Розділ Події

У Хмельницькому прощались із загиблими рятувальниками, одного з них поховають на Шепетівщині

Сьогодні, 28 лютого, рідні та близькі, велика родина рятувальників Хмельниччини, усі силові відомства віддали останню шану двом рятувальникам Владиславу Двораку та Сергію Севруку, які загинули під час виконання службових обов’язків внаслідок російського обстрілу.

"Останній звук сирени, якого вони вже не чують, остання шана від колег, які ще два дні тому зустрічали їх рукостисканням, остання шана на колінах… Смертельний лютий, який продовжується вже другий рік поспіль… Співчуття рідним та близьким. Вічна шана Героям!"

Владислав Іванович Дворак загинув на місці удару рашистським дроном під час ліквідації наслідків нальоту на місто Хмельницький. Він був командиром відділення 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Хмельницького, прапорщиком служби цивільного захисту. Владиславу був лише 21 рік. Він був родом зі села Дідківці Ямпільської громади, що у Шепетівському районі. 

Сергій Вікторович Севрук помер в лікарні від отриманих поранень на місці ліквідації наслідків ворожого удару в Хмельницькому. Герой був пожежним-рятувальником 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Хмельницького, молодшим сержантом служби цивільного захисту. Йому назавжди тепер буде 31 рік.

Обидва Герої робили свою роботу і віддали життя під час виконання професійного обов’язку в тиловому Хмельницькому.

Заступник начальника Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій Андрій Козак каже: це — велика втрата для всіх рятувальників Хмельниччини. З його слів, Владислав загинув на місці ліквідації пожежі, Сергій — помер у шпиталі.

Диспетчер Вікторія Синчук говорить:

"В ту фатальну ніч я чергувала, з ними заступила на чергування. Я диспетчер першої ДП частини, я їх туди відправила. Я просто не розумію, як так сталося".

Вікторія Синчук розповіла про рятувальників, які загинули:

"Влад освідчився своїй дівчині Діані, в них мало бути весілля десь, не знаю, може, за місяць. Сергій мав дружину, мав двох дітей, в нього була сім'я".

Поховають рятувальників 1 березня на їхніх малих батьківщинах. Владислава Дворака — у Дідківцях Ямпільської громади, а Сергія Севрука — у Деражні.

Останнє редагування 28 лютого 2023, 20:16

Відео

0
репостів
0
репостів