Розділ Події

Місто отримало нового виконуючого обов'язки міського голови

Місто отримало нового виконуючого обов'язки міського голови Фото: Юлій Лавренко
Тиждень тому Шепетівка позбулась міського голови, який неодноразово був помічений в корупційних схемах та порушенню Законів та прав громадян. Тоді за недовіру меру одноголосно проголосував всі присутні депутати. За Законом обов'язки міського голови, в разі висловлення йому недовіри, автоматично починає виконувати секретар міської ради, але з огляду на те, що за весь час перебування на своїй посаді Липкань Анатолій Всеволодович лише сприяв діяльності реагіонала Антонюка Сергія Андрійовича, більшість депутатів не бажали надалі бачити його на своїй посаді і на сьогоднішній позачерговій сесії основним пунктом порядку денного стало - висловлення недовіри секретару міської ради.
Розпочалось щоправда засідання з іншого питання, Карчевський Ігор Ростиславович листом звернувся до депутатського корпусу з проханням його підтримки в незаконному, на його думку, переслідуванні прокуратурою по справі знищення протитанкових комплексів, про яку ми писали ше втравні минулого року. В палкому виступі його дружина повідомила, що після того як її чоловік виправдав себе в апеляційному суді, прокуратура не захотіла змиритись з таким рішенням і продовжує чинити тиск на нього. З данного питання депутати проголосували за звернення до прокуратури, яка мали надати пояснення щодо цієї справи.

Далі депутати перейшли до основного пункту порядку денного про недовіру секретарю міської ради. Після занадто довгого обговорення цього проекту рішення, увірвався терпець у присутніх шепетівчан і вони дуже наполегливо перейти одразу до голосування, декого навіть прийшлось втихомирювати депутатам від ВО "Свобода", бо не по зрозумілій для мене причині, міг отримати стусанів депутат Шайнога Юрій Миколайович. Але врешті всі заспокоїлись і перейшли безпосередньо до голосування.

Тим часом Трофімчук Ігор Петрович оголосив чому він, склавши в минулій сесії свої повноваження депутата, прийшов сьогодні на засідання. Як він пояснив, виборці дуже просили його надалі представляти їх інстереси в міській раді і просто не міг їм відмовити і тому відкликає свою заяву. Як то кажуть, справжній хазяїн свого слова: захотів - дав, захотів - забрав.

Після однієї невдалої спроби голосування, через відсутність підписів на бюлетенях, депутати все таки з другої спроби, 26 голосами зняли з посади секретаря міської ради Липканя Анатолія Всеволодовича, а відразу після того 28 голосами обрали секретарем Полодюка Михайло Івановича, який буде виконуватиме обов'язки міського голови до чергових чи позачергових виборів на цю посаду. Це рішення зірвало оплески всіх присутніх на засіданні шепетівчан.

Ну і останнє, що вирішили депутати в цей день - це створення тимчасової комісії з питань протидії корупції і зловживань службовим становищем, яка має провести люстрацію органів влади нашого міста.

Сесію міської ради не закривали, а оголосили перерву до середи, за цей час депутати матимуть змогу ознайомитись з кандидатами на посади працівників виконкому і вже тоді прийняти рішення. Тому очікуйте продовження репортажу на нашому сайті 7 березня.

Фотозвіт

Останнє редагування 01 березня 2014, 17:17

Відео

0
репостів
0
репостів