Три громади Шепетівського району отримали по новому шкільному автобусу

Автор 20 серпня 2024, 15:28

Начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін передав головам громад області ключі від семи нових шкільних автобусів, закуплених за кошти державного бюджету та співфінансування громад. За розподілом субвенції цього року область отримала понад 14 мільйонів гривень, що дозволило придбати дев’ять автобусів для закладів загальної середньої освіти.

Найближчим часом очікується надходження ще двох автобусів з цих дев’яти, які дооблаштовують спеціальним обладнанням для дітей з особливими освітніми потребами (Дунаєвецька міська рада, Розсошанська сільська рада).

Очільник області підкреслив, що нові автобуси призначені для підвезення дітей з віддалених населених пунктів до закладів освіти. Організація цього процесу – один з важливих аспектів турботи про школярів.

“Ми як обласна адміністрація забезпечуємо, щоб шкільні автобуси та автопарк загалом були в належному стані. Однак, є ще потреба в оновленні транспорту, адже під час повномасштабного вторгнення близько 80 автобусів було передано для потреб Збройних Сил України. Крім того, частина автопарку зношена і потребує заміни. Ми також працюємо над залученням грантових програм та міжнародної технічної допомоги для цієї мети”, – зазначив Сергій Тюрін.

Ключі від нових автобусів отримали голови Ізяславської, Ленковецької та Полонської територіальних громад.

Це важливий крок у напрямку забезпечення безпечного підвезення учнів до шкіл, адже нові автобуси – це не лише транспортні засоби, а й символ турботи про наших дітей.

Хмельницька ОВА

0
репостів
0
репостів