Рятувальники провели огляди укриттів в закладах освіти Судилківської ОТГ

Автор 23 червня 2022, 17:50

23 червня рятувальники провели огляди найпростіших укриттів в закладах освіти Судилківської територіальноі громади. Про це повідомило Шепетівське районне управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

Під час оглядів рятувальники Шепетівщини особливу увагу звернули на забезпечення вільного доступу до укриттів, покажчиків руху. Із освітянами проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо правил безпечної поведінки під час можливих надзвичайних подій та аварій.

Рятувальники наголошують: у всіх навчальних закладах мають бути облаштовані система оповіщення, підготовлені і педагоги, і діти до належної евакуації в разі потреби.

Сергій Яцух, начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям наголосив: у новому навчальному році освітні заклади мають з повною відповідальність підійти до питання пожежної безпеки. І в разі потреби, бути готовими до будь-яких сценаріїв розвитку подій. Адже навчальний процес розпочнеться в умовах війни в Україні.

У свою чергу, відкриття класів безпеки при навчальних закладах дасть змогу навчити школярів та вихованців дитсадків правил безпеки. 

З нового навчального року на Хмельниччині, попередньо, розпочнуть роботу 719 перших класів до яких вступлять 13 тисяч першокласників.

Навчальний процес розпочнеться в умовах війни і навчальні заклади цілком та повністю мають бути готовими забезпечити безпеку кожного учня, вихованця дитсадка чи студента вишу.

За період літніх канікул кожна школа, дитсадок та ВНЗ мають облаштувати повноцінне та безпечне укриття для дітей та підлітків.

Щоденно рятувальники проводять десятки оглядів та спілкуються з керівництвом навчальних закладів. Вказують на недоліки та надають рекомендації з їх усунення. Навчальні заклади, за потреби, можуть, на умовах договору, використовувати прилеглі облаштовані укритті сусідніх підприємств, проте вони мають бути розташовані не більше як за сто метрів від школи чи садочку.

Останнє редагування 23 червня 2022, 18:29
0
репостів
0
репостів