Рятувальники розповіли в яких школах розпочнеться навчальний рік

Автор 16 червня 2022, 15:35

Представники Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області взяли участь у спільній нараді з профільним заступником Хмельницької обласної військової адміністрації, керівником Департаменту освіти, науки, молоді та спорту області і керівниками управлінь відділів освіти у тергромадах. Одне з основних питань порядку денного — облаштування та перевірка укриттів у школах, вишах та дитсадках, а також — організація оповіщення у навчальних закладах і перевірка протипожежної безпеки на місцях. Адже, очний процес з 1 вересня розпочнеться лише у тих навчальних закладах, де є належні укриття.

«Органи місцевого самоврядування завчасно, до початку навчального процесу, мають подбати про безпеку дітей та педагогічного колективу. Відповідно і створити належний фонд захисних споруд цивільного захисту», - розповів Андрій Козак, заступник начальника ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

У ДСНС Хмельниччини наголошують: підвали у школах чи дитсадках, або ж вишах — це не укриття. Бо такі мають бути повністю обладнані та передбачати перебування дітей та педагогів там не менше як декілька годин з усіма умовами. Навчальні заклади, за потреби, можуть, на умовах договору, використовувати прилеглі облаштовані укритті сусідніх підприємств, проте вони мають бути розташовані не більше як за сто метрів від школи чи садочку.

Рятувальники наголошують: у всіх навчальних закладах мають бути облаштовані система оповіщення, підготовлені і педагоги, і діти до належної евакуації в разі потреби.

Сергій Яцух, начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям наголосив: у новому навчальному році освітні заклади мають з повною відповідальність підійти до питання пожежної безпеки. І в разі потреби, бути готовими до будь-яких сценаріїв розвитку подій. Адже навчальний процес розпочнеться в умовах війни в Україні.

У свою чергу, відкриття класів безпеки при навчальних закладах дасть змогу навчити школярів та вихованців дитсадків правил безпеки. На Хмельниччині стартував пілотний проект з відкриття таких класів. Для дітей це – навчання у формі гри, для педагогів – впевненість у знаннях дитини про безпечність.

З нового навчального року на Хмельниччині, попередньо, розпочнуть роботу 719 перших класів до яких вступлять 13 тисяч першокласників.

Навчальний процес розпочнеться в умовах війни і навчальні заклади цілком та повністю мають бути готовими забезпечити безпеку кожного учня, вихованця дитсадка чи студента вишу.

0
репостів
0
репостів