У Центрі вакцинації розповіли про залишки вакцин та темпи імунізації

Автор 02 серпня 2021, 13:44

За інформацією Центру вакцинації (вул. Героїв Небесної Сотні, 61) протягом минулого тижня 26.07 — 01.08 у Шепетівській громаді вакцинувалося 848 осіб, 399 — ревакциновано.

Шепетівчани мають можливість вакцинувалися чотирма вакцинами:

  • Moderna (на першу дозу) потребує двох доз з інтервалом у 28 днів. За інформацією МОЗ, ефективність вакцини складає 94%.
  • CoronaVac (на ревакцинацію) — це вакцина, яка містить у своєму складі неактивний, “вбитий” вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет. Вона потребує двох доз з інтервалом у 21 день. За інформацією МОЗ, препарат запобіг захворюванню у 51% вакцинованих.
  • Pfizer (на ревакцинацію) — вакцина, розроблена німецькою компанією. Її ефективність складає 95%. Для імунізації потрібно отримати дві дози з інтервалом у 21-28 днів.
  • AstraZeneca (Covishield) (на ревакцинацію) — вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британською компанією. Вакцина вироблена в Індії. Вона потребує двох доз з інтервалом у 28 днів.

Центру вакцинації повідомляють, що цього тижня також планується надходження Pfizer для першої дози вакцинації. Нагадаємо, при собі необхідно мати посвідчення особи чи додаток «Дія».

0
репостів
0
репостів