У шепетівській лікарні вчергове замінили хворі суглоби пацієнта на штучні

Автор 23 грудня 2019, 15:16

17 грудня в Шепетівській центральній районній лікарні проведено чергове складне оперативне втручання із заміни кульшового суглоба на штучний при переломі шийки стегна у пацієнтки 72 років.

Тенденцій до самостійного зрощення такого роду переломів практично немає враховуючи вік пацієнтів та вікові гормональні порушення. А після протезування суглоба пацієнтам можна рекомендувати ходити із помірним навантаженням на кінцівку вже на першу-другу добу після оперативного лікування.

Дане оперативне втручання проводилось за участі завідувача травматологічного відділення Михайла Федини, лікарів-травматологів Анатолія Нікітіна, Миколи Мельника, Віктора Шевчука та за анестезіологічної підтримки завідувача відділення анестезіології та інтенсивної терапії Валерія Сивоконюка.

Впровадження даного оперативного втручання - це важливий крок вперед в життєдіяльності не тільки травматологічного відділення, а й лікарні в цілому.

Населення Шепетівки та Шепетівського району має велику потребу в проведенні таких оперативних втручань не тільки після переломів, а й при дегенеративно- дистрофічних захворювань суглобів (коксартроз, гонартроз  ІІІ-ІV).

Відтепер у жителів  нашого регіону немає необхідності звертатися для проведення даного оперативного вручання в обласні центри чи клініки міста Київ.

За інформацією Шепетівської ЦРЛ

Останнє редагування 23 грудня 2019, 16:19
0
репостів
0
репостів