Шепетівка на порозі епідемії грипу

Автор Костюк В.В. 23 січня 2019, 17:16

На початку нового року шепетівчан серйозно почали турбувати сезонні недуги. Так, за другий тиждень січня 2019 року спеціалісти санітарного нагляду зареєстрували 362 випадки захворювання на ГРІ, а за попередню семиденку — вже на 112 випадків більше.

Згідно з останніми даними, на 100 тисяч населення зареєстровано 618 хворих. Це свідчить про те, що ми на порозі епідемії грипу та гострої респіраторної інфекції.

На початку 78 відсотків хворих складали діти, а зараз їхня кількість зменшилась до 60 відсотків. Втім, тепер частіше до лікарів звертаються ознаками ГРІ дорослі.

Зареєстровано і лабораторно підтверджено більше 5 випадків проявів вірусу грипу «А», який має важкий перебіг і викликає серйозні ускладнення у тих, кого вразила недуга. Останнім часом з ускладненнями від грипу до інфекційного відділення Шепетівської ЦРЛ госпіталізовано 18 місцевих мешканців.

Тому всім, хто занедужав, необхідно відразу обов’язково звертатись до лікаря і ні в якому разі не займатися самолікуванням.

В.о. завідувача Шепетівським міськміжрайонним відділом ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» В.В. Костюк

0
репостів
0
репостів