У Шепетівці вручили перший бейбі-бокс

Автор 14 вересня 2018, 20:53

Сьогодні заступник міського голови Наталія Стасюк взяла участь у врученні новонародженій дівчинці першого в Шепетівці безкоштовного  бейбі-боксу із необхідними речами та першою косметикою для малюка.

Наталя Василівна побажала молодим батькам мудрості та витримки та щоб їхня дівчинка була здоровою і росла щасливою.

По мірі надходження бейбі-боксів до органів соціального захисту Шепетівки  вони будуть доставлені породілям, які були виписані з акушерського відділення з 1-го по 13-те вересня включно.

Як уже повідомлялося постановою Кабінету Міністрів України № 512 від 20.06.2018 року затверджено Порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» та Порядок фінансування видатків місцевих бюджетів на надання цієї допомоги.

До бейбі -боксу входить щонайменше 14 найменувань, але кількість речей може бути більшою, оскільки певних предметів кластимуть по два.

Коробки видаватимуть кожному новонародженому і незалежно від матеріального стану родини та кількості дітей. Тобто, якщо жінка народить двійню чи трійню, їй видадуть два або три пакунки відповідно. Щоб отримати бейбі-бокс не треба буде збирати спеціальні довідки,  їх видаватимуть безпосередньо у пологовому будинку під час виписки разом зі свідоцтвом про народження.

Надання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» за рахунок субвенції здійснюється відповідно до Меморандому про взаєморозуміння між Урядом України та Управлінням організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів і Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй у сфері соціального захисту сімей з дітьми та підтримки відповідального батьківства.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів