На Хмельниччині зростає захворюваність на вітряну віспу

Автор 21 травня 2024, 13:55

Завідуюча дитячого інфекційного відділення Хмельницької інфекційної лікарні Вікторія Леньга наголошує про зростання захворюваності на вітряну віспу в Хмельницькій області та місті Хмельницькому.

Так, в області за 2023 рік було зареєстровано 1972 випадки хвороби, з яких 486 в місті Хмельницькому, і з них 432 дитини. А за чотири місяці 2024 року в області вже зареєстровано 2213 випадків, з них в місті Хмельницькому 603. Спостерігається ріст захворюваності і надалі.

Особливістю сучасної вітряної віспи є збільшення важких бактеріальних ускладнень на тлі недуги. Почастішала госпіталізація хворих з важкими ускладненими формами хвороби. Так, в 2023 році в лікарні проліковано 25 пацієнтів з вітряною віспою, з них тільки в двох випадках хвороба ускладнилась пневмонією і ще в 2 випадках флегмоною. А вже за чотири місяці 2024 року проліковано 12 пацієнтів, з них майже у всіх хвороба ускладнилась пневмонією, у 4 пацієнтів флегмоною, в 1 пацієнта важким багатовогнищевим некротизуючим фасциїтом.

Проте хворобу можна попередити. Вакцинацію можна розпочати з 9 місяців. Дітям і дорослим необхідно ввести 2 дози вакцини з інтервалом 6 тижнів. Екстрена вакцинація проводиться протягом 72-96 годин після контакту з людиною хворою на вітряну віспу однією дозою.

Якщо Вашу дитину турбують нездужання, підвищення температури та поява на цьому тлі висипань на тулубі, обличчі, волосистій частині голови — звертайтесь до лікаря. В Хмельницькій інфекційній лікарні Ви завжди зможете отримати кваліфіковану консультацію та необхідну медичну допомогу.

0
репостів
0
репостів