Розділ Культура

На Хмельниччині запроваджено мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту

Автор 16 червня 2022, 12:56

Вчора, 15 червня відбулось пленарне засідання одинадцятої сесії Хмельницької обласної ради. У засіданні взяли участь 58 депутатів. Обласні обранці розглянули 26 питань порядку денного та прийняли 25 рішень.

Одним із рішень облради було запроваджено мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Хмельницької області до моменту повного припинення окупації російською федерацією території України.

За це рішення проголосували 56 депутатів з 58 зареєстрованих у сесійній залі під час пленарного засідання одинадцятої сесії.

Рішенням ради рекомендовано Хмельницькій обласній військовій адміністрації створити міжвідомчу робочу групу з проведення систематичної роз’яснювальної роботи про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Хмельницької області, включивши у її склад представників правоохоронних органів, райдержадміністрацій  та громадськості області.

Також рекомендовано  органам місцевого самоврядування області здійснювати контроль на відповідних територіях громад за дотриманням мораторію на публічне використання російськомовного продукту в будь-яких формах.

Нагадємо, що також більшістю голосів депутати схвалили рішення про початок демонтажу пам´ятника  Миколі Островському у місті Шепетівка на виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки». Дане питання жваво обговорювалося депутатами з різних фракцій.

Відповідно до рішення ради комунальний заклад культури «Музей пропаганди» Хмельницької обласної ради, на території якого знаходиться пам´ятник Миколі Островському, має вжити заходів щодо забезпечення проведення демонтажу пам’ятника Миколі Островському до 01 липня 2022 року та організувати його подальше належне збереження.

Пресслужба Хмельницької облради

Останнє редагування 16 червня 2022, 21:46
0
репостів
0
репостів