Розділ Суспільство

Облрада таки вирішила демонтувати пам'ятник Миколі Островському

Автор 15 червня 2022, 20:14

Сьогодні відбулось перша чергова сесія Хмельницької обласної ради в умовах воєнного часу. Для шепетівчан вона була цікава в першу чергу через долю пам'ятника Миколі Островському у Шепетівці.

На офіційному сайті Хмельницької обласної ради кілька тижнів тому було опубліковано проект рішення, згідно якого у Шепетівці пропонували демонтувати пам’ятник, що на території комунального закладу культури “Музей пропаганди”. 

У проєкті документу зазначалось, що це потрібно зробити, адже Миколі Островському є “ідеологом комуністичного тоталітарного режиму”.

Як повідомив у себе на сторінці перший заступник голови облради Володимир Гончарук, рішення було підтримано. До речі, саме він став ініціатором та готував проект рішення.

Таким чином до 1 липня 2022 року пам'ятник буде демонтовано та буде передано Музею пропаганди на подальше належне збереження.

Хмельницькій обласній військовій адміністрації при внесенні змін до обласного бюджету рекомендували передбачити кошти на фінансування заходів з демонтажу пам’ятника Миколі Островському.

Нагадаємо, 7 червня на пам’ятнику Миколі Островському, що знаходиться в самісінькому центрі Шепетівки, чоловік білою фарбою намалював символ "Z". Потім сів у машину та спокійно поїхав геть.

Останнє редагування 15 червня 2022, 20:25
0
репостів
0
репостів