Посадовій особі, яка самовільно вирубила 2,5 тисячі дерев, обмежили волю на 3 роки

Автор 08 вересня 2021, 14:17

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області визнав винною посадову особу РЛП «Мальованка», що здійснила рубку майже 2,5 тисячі дерев без лімітів та дозволів на спеціальне використання природних ресурсів. Порушнику призначено покарання у вигляді обмеження волі на 3 роки. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

Він нагадав, що факт незаконної вирубки був виявлений Держекоінспекцією у Хмельницькій області в березні цього року. Тоді інспектори розрахували збитки на суму 10,8 мільйона гривень, щодо стягнення яких скеровано заяву до суду. Тоді ж ДЕІ звернулась і до правоохоронних органів, адже факт вирубки містив ознаки кримінального правопорушення.

Регіональний ландшафтний парк „Мальованка” — об’єкт природно-заповітного фонду України, що розташований в межах Шепетівського адміністративного району Хмельницької області на північний захід від м. Полонне та на схід від м. Шепетівка створений у травні 1999 року, створений з метою збереження, відтворення та раціонального використання біологічного та ландшафтного різноманіття Малого Полісся, яке має важливе природоохоронне, естетичне, наукове, оздоровче, освітнє та рекреаційне значення.

Територія парку розташована у північно-східній частині адміністративної області, у віддаленому від крупних населених пунктів місці. Режим транспортної доступності з міст Полонне та Шепетівка – 15-20 км. Крім того, територія Парку знаходиться в 50 км від міста Новоград-Волинський.

Останнє редагування 08 вересня 2021, 15:14
0
репостів
0
репостів