За крадіжку електроінструментів отримав 80 годин громадських робіт

Автор 25 червня 2020, 15:30

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про примирення у кримінальному провадженні між потерпілим та обвинуваченим.

Жителя Шепетівського району визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка)) Кримінального кодексу України, та призначено йому покарання у виді громадських робіт на строк 80 годин.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого у дохід держави витрати за проведення експертизи в сумі 1307 гривень 60 копійок.

Згідно з вироком суду, 27 травня 2020 року обвинувачений, перебуваючи в спальній кімнаті квартири в м. Шепетівка, коли нікого із сторонніх не було, умисно, таємно з-під столу дістав електродриль марки «Югра PROFI», електричний шуруповерт марки «GRAND», які помістив у знайдений в квартирі поліетиленовий пакет, після чого із викраденим майном покинув приміщення квартири, завдавши потерпілому матеріальної шкоди на загальну суму 1447 грн.

Обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому, повністю відшкодував заподіяну шкоду.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

     За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів